Hajduk želi "čovjeka koji im je uzeo prvenstvo": Bili za Smrekara nude svog Varaždineca Jerteca

OSIM jednog od najtraženijih mladih igrača HNL-a, Splićani žele i varaždinsko čudo od djeteta, Marija Sačera.

Predsjednik Varteksa Zlatko Horvat priznao je da održava "vruću liniju" s Poljudom po pitanju eventualnog Smrekarova transfera, ali da je posao daleko od realizacije. Točnije Varteks i Hajduk se moraju naći po pitanju odštete, jer Varaždinci ne žele ispod maksimalne cifre pustiti ovaj 20-godišnji "dragulj".

Hajduk nastoji olakšati svoju pregovaračku poziciju uključivanjem prekobrojnog Darija Jerteca u transfer, tako da bi uz nešto keša put Zagorja vratili Varaždinca, a uzeli dečka iz Krapine.

Burna recentna povijest Hajduka i Smrekara

Osim sjajnim igrama protiv Hajduka (nakon što im je zabio dva gola u pobjedi 4:0 u sezoni 2007./08. tadašnji trener Hajduka Robert Jarni je rekao da se radi o iznimnom talentu, predodređenom za najveće klubove), Smrekar je Hajdukovcima ostao u sjećanju po sukobu s Juricom Buljatom u studenom prošle godine i disciplinskoj lakrdiji koja je uslijedila.

Međutim, to je ništa prema šteti koju je Smrekar nanio Hajduku početkom svibnja kada je golom na Poljudu donio svom klubu pobjedu i "osvetu za '96" a Hajduku izbio naslov.

Sačer rastura u juniorskom HNL-u

19-godišnji polušpic Mario Sačer je sudeći po učinku, svjetlosnu godinu ispred ostalih vršnjka u U-19 nacionalnom prvenstvu.

Ove sezone je imao fantastičan učinak od 31 gola i 14 asistencija u HNL-u mladih nada. Naravno, igrao je za reprezentaciju U-17 i U-19 za koje bilježi 28 nastupa i osam golova.

Varteks kategorički odbija mogućnost da Sačer u paketu sa Smrekarom ode na Poljud i predsjednik Horvat ističe kako je s mlađim dijelom ovog dvojca drukčija priča (koja u konačnici za Hajduk može biti povoljnija) jer Mario odbija potpisati prvi profesionalni ugovor s matičnim klubom, pa bi Hajduk mogao dobiti Sačera ukoliko plati minimalac propisan prema pravilniku na za naknadu mladih igrača.

Hajduk opet u lovu na varaždinski paket

Kao prije dvije godine, kada su Fredi Fiorentini i Branko Grgić oblijetali Varaždin nastojeći u mrtvoj utrci s Dinamom privoljeti Darija Jereteca i Nikolu Pokrivača

Ironijom sudbine, čovjek za kojeg je Hajduk tada bio spreman platiti oko 600 tisuća eura (za njega i Pokrivača su nudili ukupno 7 milijuna kuna) obilaznim je putem - preko Dinama i posudbe u Rijeci - došao u Hajduk gdje u godina dana nije pokazao ništa i sada se Bili žele riješiti igrača kojega su ne tako davno žarko željeli dovesti ne pitajući za cijenu.

Z.A.
Foto: Željko Hajdinjak, Jakov Prkić (Cropix)

Pročitajte više