HNL

Hajdukov golman nakon možda najgore utakmice karijere: Uvijek tražim dlaku u jajetu

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

JOSIP POSAVEC u dvije i pol godine skrivio je dosta golova kao Hajdukov golman, ali njegova predstava u porazu kod Varaždina (4:2) u 15. kolu HNL-a je posebna priča. 

Hajdukov vratar je kod drugog i trećeg gola Varaždina izravni krivac, dok je kod četvrtog reagirao jednako loše kao i suigrači iz obrane. Još jednom je pogrešnom procjenom zamalo skrivio gol, ali spasio ga je Dolček. Međutim, Hajduku nije bilo spasa od izlijetanja u prazno njegovog golmana. Bilo da je riječ o visokim ili prizemnim loptama.

Nakon utakmice prozvao ga je i bijesni trener Boro Primorac: "Jakoliš, Vušković, Posavec... Ne znam što je u njihovim glavama. Katastrofalna utakmica. Mora se nešto napraviti, to je neoprostivo."

Posavec je izjavio nakon debakla: "Ovu utakmicu trebamo što prije zaboraviti. Imali smo puno individualnih grešaka, kaznili su nas za sve. Čestitke Varaždinu, mi moramo zasukati rukave, nastaviti raditi i isprati gorak okus u sljedećoj utakmici."

Svoju katastrofalnu partiju ovako je komentirao: "Ja i kada je najbolje tražim dlaku u jajetu, sigurno i poslije ovoga. Nije bio naš dan. Sve naše pogreške su kaznili. Moramo živjeti s tim, raditi da ispravimo te greške kako bi što bolje dočekali iduću utakmicu."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više