Hajdukova konferencija za medije pred Koprivnicu: "Nešto vas je malo danas..."

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

"NEŠTO MALO vas je danas...", obratio se Duje Biuk, Hajdukov direktor strateških komunikacija, malobrojnim novinarima na današnjoj presici, dan prije utakmice 31. kola SuperSport HNL-a, koju u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Hajduk. Pred rijetke preostale novinare stao je Jure Ivanković, koji nakon smjene Mislava Karoglana vodi momčad samo do kraja sezone, preostalih šest kola.

Hajduk na gostovanje na kojem je često gubio bodove, ali i trenere, ide nakon pet uzastopnih poraza i usred velike krize koja trese klub na svim razinama. Podsjećamo, Hajduk je u malo vremena ostao bez trenera i predsjednika, a na odlasku je i sportski direktor. Ispao je iz Kupa i utrke za naslov. Zbog nereda Torcide kažnjen je igranjem domaćih utakmica bez gledatelja.

Ako Hajduk nikoga ne pobijedi do kraja, može biti peti?

Ne bavim se kalkulacijama. Idemo pokazati karakter i zabilježiti pobjedu. Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmica ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti.

Tko ide u Koprivnicu, na teren na koji se mnogi žale?

Dosta se igrača žali nakon utakmica na taj travnjak, vjerojatno je dotrajao. Lista naših ozljeda je duža, oni neće ići. Svi koji su spremni, među njima je i Perišić, idu. Pa ćemo u skladu s rezultatom donositi odluke.

Mogu li igrači naći izlaz iz krize?

Nije lako izaći iz krize, bitno se stabilizirati, a nakon toga uhvatiti pozitivan niz i sezonu završiti dostojanstveno. 

Hoće li mladi dobiti šansu?

Hrgović je ozlijedio gležanj, putuju Skoko i Petrašilo. Vidjet ćemo hoće li dobiti šansu.

Koji su ciljevi postavljeni pred Vas do kraja sezone?

Da se momčad rezultatski stabilizira i da se vidi na koga se može računati iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koji će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu. 

Hajduk bolje igra u gostima, a u Koprivnici će vas pratiti i navijači. Može li to pomoći da se igra s malo manje grča?

Mislim da može. Atmosfera koju rade navijači je dodatni motiv igračima. Mogla bi to biti okolnost koja nam ide u prilog.

Postoji li mogućnost da zaigrate s trojicom u obrani i u kakvom je stanju Moufi?

Vratio se u četvrtak na trening. Nećemo otkrivati sve, postoji mogućnost da promijenimo stil igre. 

Kakav je Slaven, i oni su nedavno promijenili trenera?

Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati. 

 

Pročitajte više