SUBAŠIĆ SE VRATIO U HAJDUK

Hajdukove golmanske legende: Dolazak Subašića u Hajduk znači samo jednu stvar

JEDAN od junaka hrvatskog pohoda na svjetsko srebro 2018., vratar Danijel Subašić u 36. godini se vratio u Hajduk. Zadranin je bez kluba bio više od godinu dana, otkako je napustio Monaco.

Premda dugo nije branio i iako je upitno u kakvoj je tjelesnoj formi, za hajdukovce je velika stvar što se nakon skoro deset godina Subašić vratio u klub.

To su nam potvrdila dva legendarna golmana Hajduka, Tonči Gabrić i Ivan Katalinić.

''Hajduk je ovim pokazao da želi napasti prvo mjesto''

"Drago mi je što se Suba vratio. Velika je to stvar i za njega, ali i za Hajduk. Hajduk sad u Lovri i njemu ima možda i dva najbolja golmana u Hrvatskoj. Posebno sam sretan jer su obojica bili moji učenici. Lovre će biti prvi vratar, a Suba je tu da pomogne svojim iskustvom i autoritetom u svlačionici. No to ne znači da ga je Hajduk doveo samo da bude produžena ruka trenera. Nitko ne zna koliko će Lovre ostati, može ga Hajduk sutra prodati. Posavec je, koliko vidim, ozlijeđen, a Hajduk koji očito napada prvo mjesto mora biti dobro pokriven na poziciji vratara. Ne vjerujem da su Subu doveli tek tako, samo da bude u klubu. Riječ je o vrhunskom golmanu, koji premda nije dugo branio, jako brzo može ući u formu i kontinuitet i ne bojim se za njega", kazao nam je Tonči Gabrić.

Subašić je 17. prosinca 2019. u Liga kupu protiv Lillea u porazu 3:0 branio posljednji put, a u prvenstvu je dres Monaca posljednji put nosio u svibnju iste godine kad je protiv St-Etiennea branio 49 minuta prije ozljede. Gabrića smo pitali je li u pitanju prevelika pauza da bi se golman mogao vratiti u staru formu.

''Nema veze što Suba nije dugo branio"

"Ma kakvi. Ja sam imao 32 godine kad sam bio u PAOK-u i želio sam se ostaviti nogometa. Osam mjeseci nisam ni trenirao. Onda sam došao u Pazinku pa u Hajduk. Iduće godine smo igrali četvrtfinale Lige prvaka, a ja sam postao reprezentativac Hrvatske. Suba nema neku veliku kilažu, ima ogromno iskustvo i mislim da je pravi pogodak za hajduk. Nedavno smo se zezali na mom rođendanu i tada sam mu rekao da bi najbolje bilo da se vrati u Hajduk. Eto, to se i dogodilo", zaključio je Gabrić.

Katalinić, koji je sjedio na klupi Hajduka te 1995. kad su Bili igrali četvrtfinale Lige prvaka protiv budućeg šampiona Ajaxa, misli slično kao i Gabrić.

''Suba želi ostati u Hajduku, mislim da želi biti trener''

"Subašićev dolazak znači puno za Hajduk. Očito je uprava kluba odlučila da ide u borbu za sam vrh i njegov dolazak je dokaz da se ništa ne želi prepustiti slučaju. Svaki vrhunski igrač je dobrodošao, a Subašić spada u kategoriju top vratara. Mislim da njegov dolazak znači da se želi zadržati na Poljudu i pretpostavljam da se nakon kraja igračke karijere želi baciti u trenerske vode. Slično sam napravio i ja nakon što sam se vratio iz Engleske. Istina je, nije dugo branio, ali to ne znači ništa. Iskusan je vratar, zna sve o svom poslu i mislim da njegov povratak pokazuje da Hajduk sad ima najviše ambicije u prvenstvu."

Pročitajte više