Hajdukovi bosanski fantazisti su tražena roba: Sušić na meti Stokea, Ibričić odlazi Štimcu u Iran

Foto: hajduk.hr

TINO SVEN SUŠIĆ (23) želja je Stokea, trenutno desetoplasirane momčadi engleskog prvenstva.

Stoke ga je pratio proteklih mjeseci, tijekom koje je Sušić bio jedan od najboljih igrača Bilih, a Hajduk za njega traži oko 5 milijuna eura, što je duplo više od iznosa za koji ga je htio prodati prošlog ljeta.
 
Ali, Sušić je tada bio u nemilosti trenera Burića, nakon čega mu se isplatilo traženje transfera ako već ne igra, jer je povratkom u prvu momčad pokazao da to zaslužuje. Nosio je Hajduk tijekom jeseni, a sebi je možda donio zimski transfer ovog siječnja, nakon što je njemu i klubu to propalo prošle godine u isto vrijeme, kada se o transferu u Inter puno više pisalo, nego što je posao bio izgledan.
 
Sedam godina stariji Senijad Ibričić već pet godina nije igrač Hajduka u kojem je proveo samo dvije i pol sezone, ali tijekom tog kratkog razdoblja, klub čiji navijači su mu dodijelili "Hajdučko srce" i Split toliko su mu se omilili da ih Ibro smatra svojima. Osjećaji su uzajamni, Ibričića se smatra članom obitelji, ali ne toliko da bi Hajduk pozitivno odgovorio na njegove brojne ponude da se vrati u klub.
 
Nije se Ibro proslavio nakon odlaska u moskovski Lokomotiv, posljednjih godina igrao je u turskoj drugoj ligi i Makedoniji, a zadnji put kada je poručio da bi opet volio igrati za Hajduk bilo je tijekom nedavnog turnira "Četiri kafića". S Poljuda mu nisu ispunili želju. Željezničar i tuzlanska Sloboda spominjali su se kao njegovi novi poslodavci, ali sve je presjekao Igor Štimac.
 
Prije dva mjeseca preuzeo je Sepahan, s kojim drži deveto mjesto u iranskom prvenstvu, a Ibričić će za klub koji su ranije vodili Poklepović, Bonačić i Kranjčar, potpisati do kraja sezone uz opciju produljenja.

Pročitajte više