TRANSFERI

Hajdukovo dite od druge HNL do Manchester Cityja u samo godinu dana

Luka Stanzl/PIXSELL

ODIGRAO je za Hajduk tek 17 utakmica i to mu je bilo dovoljno za transfer u Manchester City. Ante Palaversa će za otprilike šest milijuna eura postati dio engleskog prvaka i najmanje idućih godinu dana nastaviti igrati za Hajduk kao posuđen igrač, a do prije godinu dana igrao je za drugu momčad Hajduka drugoligaškim travnjacima.

Palaversa sutra odlazi u City, Hajduk čeka jedan od najvećih transfera kluba

Emocije kod prvijenca za Hajduk

Talentirani veznjak kapetan je Hrvatske U-19 reprezentacije, za Bile je debitirao ove sezone te ima dva zabijena gola. U Zaprešiću je kod Intera krajem kolovoza 2018. zabio prvijenac, bilo je to posebno emotivno za njega.

"Gol sam posvetio svom stricu Luki jer je sada 25. godišnjica od kako je u Domovinskom ratu bio zarobljen u Kijevu i zatvoren u Kninu. On je do rata igrao u Mosora, sada je, hvala Bogu, živ i zdrav", rekao je Ante nakon te utakmice.

U Hajduk je stigao s deset godina, a već s 13 potpisao je prvi stipendijski ugovor s klubom.

Debitirao je protiv bugarske Slavije iz Sofije u kvalifikacijama za Europsku ligu, odigrao 53 minute u situaciji kada je klub prodao kapetana Josipa Radoševića u Brondby.

"Bili smo taj dan u Solinu u hotelu President. Kad se saznalo da Josip ide u Dansku, trener me pozvao sa strane i rekao mi da počinjem u prvih 11, te da ima potpuno povjerenje u mene. Pokušao sam mu to uzvratiti na najbolji mogući način", rekao je nakon debija.

Na njemu je inzistirao Pep Guardiola

Palaversa je veznjak koji uživa u napadačkim zadaćama, ima odličan udarac iz daljine i dobar pregled igre. Uzori su mu Mario Pašalić i Andres Iniesta, a na njegovu transferu navodno je inzistirao Pep Guardiola koji bi ga već ovoga ljeta htio povesti na pripreme.

"Danas svatko može platiti veliku odštetu i igračima dati visoku plaću. Puno nas je u konkurenciji i teško se s time natjecati. Moramo biti brži i pametniji, moramo se prilagoditi, ulagati u mlade igrače i pratiti njihov razvoj u matičnim klubovima", rekao je Španjolac.

Prošle sezone igrao u Drugoj ligi

I prošle sezone Palaversa je na sebe skrenuo pažnju nastupima za Hajduk II u Drugoj HNL. Najviše u prvom dijelu sezone, dobar dio drugog dijela sezone je propustio zbog ozljede.

U 19 ligaških utakmica za Hajduk II zabio je dva gola nakon čega ga je Željko Kopić, bivši trener Hajduka, povukao u prvu momčad.

Sada Palaversa postaje potencijalno drugi najveći izlazni transfer Hajduka.
 

 

Pročitajte više