Hajdukovom Vukovarcu je nedavno umro djed, a otac mu je ranjen na Trpinjskoj cesti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HAJDUKOVI juniori jučer su se plasirali u polufinale juniorske Lige prvaka nakon što su u ludom raspucavanju penala prošli Borussiju Dortmund. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a momčad Marijana Budimira pobijedila je poslije penala 9:8. Hajduk je trijumfom ispisao povijest i postao prvi hrvatski klub koji je dosegnuo polufinale tog natjecanja.

Ovaj rezultat obradovao je sve igrače mlade momčadi Hajduka, a branič Šimun Hrgović odlučio je nakon utakmice majicom poslati poruku svom djedu u Vukovaru. Hrgović je, podsjetimo, rođen u Vukovaru, a Hajduk ga je doveo iz Cibalije. ''Dido, ovo je za tebe'', napisao je Hrgović na majici.

"Mi smo porijeklom iz Satrića, tu iz Dalmatinske zagore, ali živjeli smo u Vukovaru. Moj tata je došao poslom u Vukovar, trbuhom za kruhom. Ja i Šimun rođeni smo Vukovarci. A dida Luka, moj otac, mu je kupio prvi balun čim je prohodao. Dida je umro prije mjesec dana...", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju otac Ivica, inače sudionik Domovinskog rata, koji je u borbi na Trpinjskoj cesti dobio metak u vrat.

Spasili su ga suborci koji su ga izvukli kroz polje kukuruza. " Da, jesam, mi smo s Trpinjske ceste, tamo smo živjeli i prije rata, tamo smo i dandanas. I ratni sam vojni invalid, umirovljen... Svoj put sam odradio... Ali ne bih sada previše o tome...", istaknuo je otac Ivica.

Pročitajte više