Hajduku nedostaju dva krila i stoper

Foto: Pixsell

DINAMO je u susretu SuperSport Superkupa na Maksimiru pobijedio Dinamo 1:0 golom Martina Baturine iz 52. minute i tako drugu sezonu zaredom osvojio trofej na otvaranju sezone. Utakmicu za Index komentira Marko Lozo, trener Solina i najmlađi trener u povijesti HNL-a. 

Ako usporedimo ovu utakmicu s onom kad je Dinamo na Maksimiru zadnji put razbio Hajduk 4:0 u prvenstvu, onda je jasno da Dinamo ovaj put nije bio tako dominantan. Hajduk je bio dobar, s dobrom energijom i motivacijom i želio se nametnuti igrom. Vidjelo se da Hajduk želi dobiti ovu utakmicu, ali nakon one propuštene prilike Dajakua sve se okrenulo i Hajduku se bilo teško vratiti.

Da bi Hajduk bio dominantan u ovakvim utakmicama i u prvenstvu, uz Livaju mu nedostaju dva ekstra klasna krilna igrača koja će dati deset golova u sezoni. Dajaku ima neku kvalitetu, ali nije slučajno da godinu i pol nije dao gol, a Hajduku treba takav igrač.

Najteže je kad je dojam dobar, a izgubio si

Hajduk je odigrao OK. Bio je rastrčan, ofenzivan i to je dobro bilo. No najteže je kad je dobar dojam, a nisi dobio utakmicu, ali barem se imaš za nešto uhvatiti. Hajduk treba ovako nastaviti, ali mora dovesti i još jednog kvalitetnog stopera, i to po mogućnosti ljevaka. Osobno nisam nešto prezadovoljan Ferrom.

Benrahou je bio vjerojatno najslabiji Hajdukov igrač, a pred kraj prošle sezone je bio najbolji. Ako Hajduk nema desetku koja daje golove, onda mu trebaju krila koja će to raditi. Eto, Perišić bi bio idealan, ali ne znam koliko je njegov dolazak realan.

Dinamo neuvjerljiv

S Dinamom nisam nešto pretjerano zadovoljan. Nije to uvjerljivo kao prije, nije toliko dominantan, ali je odličan u obrani, što su odlike Bišćanove momčadi. Zadnja četvorka bila je odlična, još im je pomagao i Mišić koji je dvaput sjajno ušao u blok i to izgleda odlično.

Baturina, a to sam odavno govorio, izrasta u velikog igrača. Bulat je također dobro odigrao i pokazao je da nekad može biti zamjenik za Mišića, ali zasad samo u utakmicama u prvenstvu. Ivanušec i Petković su također klase, ali se vidi da oni još nisu u optimalnoj formi pa je i to razlog što Dinamo nije dominirao koliko se očekivalo.

Dinamo pod Bišćanom neće biti preatraktivan, ali će biti efikasan

Isti protivnici igrat će ponovno već u petak. Što se Hajduka tiče, ne trebaju se previše hrabriti dobrom igrom, nego moraju naći nekoga tko će dati gol. Možda da Sahiti i Dolček krenu od prve minute, ne znam zašto nisu u ovoj utakmici.

Dinamo je discipliniran i ako zadrži većinu glavnih igrača, opet će imati ogromnu individualnu kvalitetu koja će iskočiti u svakoj utakmici. Neće to biti preatraktivna igra za publiku, ali će biti efikasna, a to je ono što Bišćan želi. U svakom slučaju, i jedni i drugi su kvalitetni i očekujem da će prvenstvo biti jače nego prošle sezone.

Pročitajte više