Hajduku protiv Cibalije igra samo pobjeda

NAKON dvotjedne pauze prva hrvatska nogometna liga vraća se na travnjake Lijepe naše.

Hajdukovci su punom parom trenirali, a veliki dio prošlog tjedna proveli su na pripremama u Makarskoj. Iako će to svakako dobro doći još vidljivo neuigranom kadru Gorana Vučevića, treba napomenuti kako je trener Hajduka cijelo vrijeme bio bez nekolicine standardnih prvotimaca.

Ovaj vikend Splićani su domaćini vinkovačkoj Cibaliji i sve osim pobjede bilo bi pogubno za ambicije Hajduka, pogotovo što su donedavnu seriju od pet pobjeda zaredom zamijenili remijem i porazom u Kranjčevićevoj od Croatije iz Sesveta.

Tičinović i Rubil upitni, Rosso počeo trenirati

Situacija je utoliko teža što Vučević vrlo vjerojatno neće moći računati na ozlijeđene Marija Tičinovića i Gorana Rubila. Desnog beka tako će vjerojatno zaigrati za sada neprepoznatljivi Marijan Buljat, koji se izgleda još nije privikao na uvjete koji vladaju u Splitu.

Opet će tako dvojac zadnjih veznih vjerojatno činiti Skoko i Linić, trojac ofenzivnih veznjaka Bartolović, Ibričić i Gabrić, dok će u napadu biti neprikosnoveni Nikola Kalinić, koji ni protiv Andore nije dobio Bilićevu šansu.

Dodajmo kako je jedina dobra vijest iz splitskog tabora činjenica da je počeo trenirati "stanoviti" Giovanni Rosso, koji od dolaska prije tri mjeseca još nije zaigrao niti jedna jedine minute. Po nekim prognozama i on bi mogao dobiti poneku minutu protiv Cibalije.

Parovi 11. kola: Varteks - Rijeka, Zagreb - Zadar, Hajduk - Cibalia, Slaven Belupo- Croatia S., Osijek - Inter, Šibenik - Dinamo

Ante Aračić ponuđen Hajduku

BiH reprezentativac Ante Aračić, po vokaciji lijevi stoper ponuđen je prije nekoliko dana splitskom klubu, a jučer je isti osvanuo i na treningu Vučevićeve momčadi.

27-godišnji Aračić u karijeri je igrao za Segestu, makarski Zmaj, odakle je 2005. godine prešao u prašku Slaviju, gdje se baš i nije naigrao. Posljednje dvije godine Ante je igrao u belgijskom drugoligašu FC Brusselsu.

Aračić je vrlo interesantan, pogotovo što okupira mjesto tradicionalne rak-rane Splićana, lijevog beka, čije nepostojanje splitski stratezi opravdavaju desetljećima forsirane 3-5-2 taktike, gdje takav igrač ne postoji. Aračić je u Split došao kao slobodan igrač.

V.B.
Foto: Index/Eurosport

Pročitajte više