HAJDUK

Hajduku se s posudbe vraća igrač kojeg se želio riješiti

Foto: Pixsell

ADAM GYURCSO je zadnjim danom lipnja otišao iz mađarskog Puskas AFC-a i opet je igrač Hajduka.

No 29-godišnji mađarski krilni napadač neće se, barem za sada, vratiti u Split budući da nema pravo nastupa za Hajduk do kraja ove sezone.

Gyurcso je u Mađarskoj odigrao odličnu sezonu te je u 37 utakmica zabio 16 golova uz 13 asistencija. No vrijedi istaknuti da je sedam od 16 golova zabio u prva dva kola mađarskog kupa kad je Puskas Akademija deklasirala poluamatere 5:0 i 15:0. U prvenstvu je u 29 nastupa zabio sedam golova uz devet asistencija.

Gyurcso je prošlog ljeta posuđen Mađarima koji su imali pravo prvokupa, a preuzeli su i igračevu ugovornu obvezu od 200.000 eura godišnje plaće. No suprotno Hajdukovim očekivanjima, Puskas Akademija odlučila je da neće otkupiti Gyurcsa te ga vraća Hajduku s kojim Gyurcso ima važeći ugovor do sljedećeg ljeta.

Hajduk će ga se najvjerojatnije pokušati riješiti jer mu, kao prvo, uskoro istječe ugovor i, kao drugo, pitanje je hoće li se uklopiti u sustav 3-5-2 koji Tudor uporno forsira. Gyurcso je kod Zorana Vulića igrao na lijevom krilu dok ga je Siniša Oreščanin koristio kao klasičnu špicu uz Jaira i tu je Mađar najbolje igrao.

Gyurcso je za Hajduk odigrao 55 utakmica, a uz 12 golova upisao je i 17 asistencija. Na Poljud je došao u siječnju 2018. na posudbu iz poljskog Pogona te je Hajduk nakon odlične polusezone otkupio njegov ugovor za 450.000 eura. U Hajduku su se nadali da će ga Mađari otkupiti pa da će "na nuli" završiti posao s Gyurcsom, ali taj plan je, barem za sada, propao.

Pročitajte više