Hajduku svježi kapital - Split prodaje 30 posto dionica kluba na idućoj sjednici Gradskog vijeća!

KAD ĆE VIŠE prodaja dionica Hajduka? Zanima sve, a danas je upravo to pitanje na sjednici splitskog Gradskog vijeća postavio nezavisni Nikola Grabić.

Dionice Hajduka za pomoć Jadranu i Mornaru

"Na idućoj sjednici bit će točka o prodaji 30 posto dionica. Ako ste vi za, ja sam da se s tim novcima pomognu klubovi poput Jadrana, Mornara...", odgovorio je splitski gradonačelnik Željko Kerum. 

"Znači, na idućoj sjednici...", pomalo je zatečena bila šefica Gradskog vijeća, Kerumova sestra Nevenka Bečić. "Na idućoj", ponovio joj je brat.

Prodaja gradskog udjela očekivana je, jer Hajduku treba svježi kapital, a Kerum o tome intenzivno razmišlja već godinu dana. Podsjećamo, Jako Andabak, hotelski poduzetnik i najveći pojedinačni dioničar Hajduka, najavio je kako bi mogao kupiti nove dionice kluba iz gradskog portfelja, ukoliko se nađu na tržištu.

Grad Split je većinski vlasnik dionica Hajduka, a nakon Jake Andabaka, najviše upisanih dionica od pojedinaca imaju Ivan Rimac, Luka Miličić i  Željko Kerum.

Andabak: Zainteresiran sam za kupnju, ali nije mi do većine niti kontrolnog paketa

"Treba vidjeti kakva će biti ponuda i koliko će se dionica naći na tržištu, ali zainteresiran sam za kupnju još dionica Hajduka. Međutim, ne zanima me većina ili kontrolni paket, zato što je moj stav kako je bolje da dionice Hajduka ima što više ljudi, odnosno da nas u kupnji dionica sudjeluje što više", izjavio nam je Jako Andabak kada smo ga nazvali i pitali možemo li očekivati povećanje njegova vlasničkog udjela.

Nije nam mogao reći koliko bi točno bio voljan investirati u kupnju novih dionica i koliko mu je posto od ponuđenih 30 zanimljivo: "Mislim da bi u kupnji tih dionica trebali sudjelovati i ostali pojedinačni dioničari."

Podsjećamo, Andabak je nakon preoblikovanja Hajduka u kupnju dionica uložio 14 milijuna kuna. S obzirom da je vrijednost kluba procijenjena na 280 milijuna kuna, znači da je u njegovom vlasništvu nešto oko 5 posto dionica Hajduka.

Pročitajte više