Hajduku Zenit i Anderlecht, Dinamo ide na Villarreal i PAOK!

U MONACU je održan ždrijeb skupina Europa lige, a svoje suparnike saznala su i dva hrvatska predstavnika. Hajduk će u skupini G igrati protiv Zenita, Anderlechta i AEK-a, dok su Dinamovi protivnici u skupini D Villarreal, Club Brugge i PAOK.

> Hajduku Zenit i Anderlecht, Dinamo ide na Villarreal i PAOK!

> Vaha: Pokušat ćemo nešto što u Dinamu do sada nije bilo moguće!

> Ekskluzivno: Pogledajte kakav je show hajdukovcima u avionu priredio Mladen Grdović

> Svaguša: Prezadovoljan sam, možda možemo do još jedne senzacije

> Potvrđeno: Hajduk otvara u Ateni pa dočekuje Anderlecht, Dinamo otvara s Villarrealom

> Neugodna skupina za Modre: Žuta podmornica, Partizanov bratski klub i Perišićev Brugge!

> Spaletti oprezan: Hajduk je prva momčad u Hrvatskoj

> Vatreno gostovanje u Ateni i ruska zima u Sankt Peterburgu najveći izazovi za Bijele

> Dinamo doveo pojačanje za Europa ligu - Portugalca Tonela

> Vatreno gostovanje u Ateni i ruska zima u Sankt Peterburgu najveći izazovi za Bijele

Uoči ždrijeba Dinamo je bio smješten u treću jakosnu skupinu, čime je automatski izbjegao klubove poput Borussije Dortmund, Napolija ili Sparte Prag. Iz prve jakosne skupine ždrijeb im je dodijelio Villarreal, koji je Europa ligu dohvatio nakon Uefinog izbacivanja Mallorce zbog nagomilanih dugova. Žuta podmornica bila je bolji izbor od Juventusa, Liverpoola ili branitelja naslova madridskog Atletica, baš kao što je belgijski Club Brugge neusporedivo bolja opcija od Manchester Cityja, Sampdorije ili Bayer Leverkusena.

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva Diego Forlan izvlačio je klubove iz treće i četvrte jakosne skupine, odakle su kuglice Modre spojile s PAOK-om, viceprvakom Grčke koji je bio jedna od najgorih opcija među 12 posljednjih momčadi.

Nakon punih 16 godina Hajdukovi su navijači ponovno osjetili kakav je osjećaj iščekivati ples Uefinih kuglica, a poput Zagrepčana, i Splićani mogu biti zadovoljni ždrijebom.

Iz prve su skupine izvukli Zenit našeg Ivice Križanca koji je prije dvije godine osvojio ovo natjecanje, a zanimljivo, s Hajdukovim jučerašnjim protivnikom, rumunjskom Unirejom, viceprvak Rusije igrao je u trećem pretkolu ovosezonske Lige prvaka, gdje je s ukupnih 1:0 prošao dalje.

Anderlecht će također odmjeriti snage s Bijelima, baš kao i prije 15 godina u Ligi prvaka. Vjerujemo da bi na Poljudu odmah potpisali da rezultati dviju utakmica budu isti, jer u Bruxellesu je tada bilo 0:0, a u Splitu je Hajduk slavio 2:1. Četvrti klub u grupi G bit će AEK, koji je osnovni dio grčkog prvenstva okončao na četvrtom mjestu, da bi za još jedno napredovao kroz doigravanje.

Što se ostalih skupina tiče, bit će zanimljivo u skupini A gdje će se sučeliti Juventus i Manchester City, dok će Atletico Madrid obranu naslova započeti dvobojima s Leverkusenom, Rosenborgom i Arisom.

Možda i najizjednačenija skupina je ona u kojoj su smješteni Sevilla, Paris SG, Borussia Dortmund te ukrajinski Karpaty koji su snagu pokazali izbacivanjem Galatasarayja. Dodajmo kako kuglice ovoga puta nisu htjele Hajduk opet postali u Bukurešt, jer je kao klub iz četvrte jakosne skupine Liverpoolu, Steaui i Napoliju izvučen nizozemski Utrecht.

Skupina A: Juventus, Manchester City, Salzburg, Lech Poznan

Skupina B: Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Rosenborg, Aris

Skupina C: Sporting Lisabon, Lille, Levski Sofija, Gent

Skupina D: Villarreal, Club Brugge, , PAOK

Skupina E: AZ Alkmaar, Dinamo Kijev, BATE Borisov, Sheriff

Skupina F: CSKA Moskva, Palermo, Sparta Prag, Lausanne

Skupina G: Zenit, Anderlecht, AEK,

Skupina H: Stuttgart, Getafe, Odense, Young Boys

Skupina I: PSV, Sampdoria, Metalist, Debrecen

Skupina J: Sevilla, Paris SG, Borussia Dortmund, Karpaty

Skupina K: Liverpool, Steaua, Napoli, Utrecht

Skupina L: Porto, Bešiktaš, CSKA Sofija, Rapid Beč

Jakosne skupine:

1. Atletico Madrid, Liverpool, Sevilla, Porto, Villarreal, CSKA Moskva, PSV, Zenit, Juventus, Sporting, Stuttgart, AZ

2. Steaua, Lille, Dinamo Kijev, Anderlecht, Leverkusen, Paris SG, Club Brugge, Palermo, Getafe, Bešiktaš, Manchester City, Sampdoria

3. Sparta Prag, AEK, Metalist, Levski, Rosenborg, Salzburg, CSKA Sofija, Odense, Napoli, Borussia Dortmund, BATE Borisov

4

Pročitajte više