LIGE PETICE

Haland nije zabio i to je vijest, ali pogledajte kako je to omogućio suigraču

Foto: REUTERS/Leon Kuegeler

ERLING HALAND (20), čudesni napadač Borussije Dortmund, nije zabio gol u pobjedi njegove momčadi 2:0 nad Herthom u 25. kolu Bundeslige. Već je to samo po sebi dovoljna vijest.

Nezaustavljivi Norvežanin je, naime, do te utakmice u 29 ovosezonskih nastupa postigao 31 gol, a četiri dana ranije je s dva gola protiv Seville postavio golgeterske rekorde Lige prvaka. Osim toga, Haland je ove sezone i odličan kao dodavač. Ima osam asistencija.

Međutim, protiv Herthe je pokazao da igrač njegove kvalitete i inteligencije može momčadi golgeterski pomoći i bez da zabije ili doda za gol.

Upravo to je impresivno pokazao u 54. minuti, pri rezultatu 0:0. Primio je loptu duboko na polovici Borussije, okružen dvojicom suparnika, od kojih mu je jedan bio na leđima. Bez obzira na to, sjajno je glavom dodao Julianu Brandtu za pokretanje savršene kontre.

Zatim je krenuo u jedan od svojih poznatih nezaustavljivih sprintova. Trkom od 60-ak metara odvukao je pola obrane Herthe te omogućio Reusu i Brandtu dupli pas nakon kojeg je potonji zabio. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HALAND OMOGUĆIO AKCIJU ZA GOL

Pročitajte više