Ako mislite da je ženski tenis dosadan, trebali ste gledati ludo polufinale Australije

Foto: Getty Images

RUMUNJKA Simona Halep, prva tenisačica svijeta, igrat će u subotu u finalu prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena protiv druge nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki nakon što je u četvrtak u polufinalu pobijedila Njemicu Angelique Kerber (6:3, 4:6, 9:7).

U prvom polufinalnom meču Dankinja Wozniacki slavila je protiv Belgijanke Elise Mertens sa 6:3 i 7:6 nakon sat i 37 minuta igre. 
 
Pobjeda će jednoj osigurati prvo mjesto na WTA ljestvici.
 
Halep, kojoj će ovo biti prvo finale u Australiji, spasila je dvije meč-lopte u trećem setu koji je trajao 69 minuta. 
 
Halep je u prvom setu dobila prvih pet gemova i onda je, iako je izgubila sljedeća tri, ipak dobila prvi set. U drugom setu je Rumunjka povela s 3:1, ali je Kerber stigla i izjednačila na 3:3. Kerber je postepeno okretala igru u svoju korist i dobila drugi set. 
 
Njemica je dobro otvorila i odlučujući set tako da je uzela servis rumunjskoj tenisačici, no Halep je odgovorila i uzela joj servis za vodstvo od 5:3. Kerber ponovno odgovara i uzima servis Rumunjki.  
 
Servirajući da ostane u meču, Kerber je spasila dvije lopte kod 15:40 i nastavila s pritiskom na Halep. Rumunjka je posustala i izgubila svoj servis. Činilo se da je sve gotovo kada je Kerber imala dvije meč-lopte na svom servisu. No, Halep se nije predala, spasila je obje meč-lopte i uzela servis produljivši meč, što joj je na kraju donijelo pobjedu.
 
 

 

Pročitajte više