MEĐUNARODNI NOGOMET

Halilhodžić je popustio da spasi posao? Vratio je zvijezdu u reprezentaciju Maroka

Foto: Twitter

PRIJE tri dana postalo je jasno da se otkaz marokanskom izborniku Vahidu Halilhodžiću, koji se činio neizbježan, ipak neće dogoditi. Ovu informaciju objavili su brojni marokanski mediji nakon sastanka predsjednika saveza Fouzija Lekjaae i izbornika Vahida Halilhodžića.

Očekivalo se, naime, da se odmah nakon tog sastanka objavi da bosanskohercegovački stručnjak odlazi sedam mjeseci prije SP-a koji je izborio, ali to se nije dogodilo. Štoviše, sve ukazuje na to da će Halilhodžić ipak voditi Maroko u Kataru, gdje ga u skupini čekaju Hrvatska, Belgija i Kanada.

Vaha je popustio

Danas je priča dobila nastavak, marokanski mediji objavili su kako je Halilhodžić u reprezentaciju vratio Noussair Mazraouija, braniča Ajaxa i uskoro budućeg igrača Bayerna, kojeg je ranije, zajedno s Hakimom Ziyechom, bio izbacio iz reprezentacije.

Upravo oko toga je došlo do prijepora s upravom, Halilhodžić je inzistirao na tome da igrači koje je izbacio iz reprezentacije i ostanu izvan nje, a čelnici saveza htjeli su da ih vrati kako bi na SP-u imao što veće šanse za dobar rezultat. Očito je Halilhodžić popustio kako bi izbjegao otkaz.

Pročitajte više