Halilhodžić: Nije lako, nakon svakog remija počnu priče o mojoj smjeni

DOJAM koji je Dinamo ostavio u prvom kolu nastavka sezone nije oduševio nikog, ali pred okršaj sa Slavenom (subota, 20:10) Modrima je najvažnija spoznaja da su donijeli pobjedu kojom su naplatili Hajdukov kiks s Interom i odvojili se na sedam bodova.

> "Legende Dinama, ne dajte da vas kupuje i iza vas se skriva čovjek koji juri prema svom kraju"

Na današnjoj press konferenciji Vahid Halilhodžić najavio je okršaj s Koprivničancima:

"Oni su jedna od najboljih hrvatskih ekipa i morat ćemo biti na visokom nivou ako želimo slaviti. Siguran sam da će svojom borbenošću pokušati nadoknaditi manjak kvalitete u odnosu na nas, i napraviti nekakvu senzaciju na terenu koji nije u najboljem stanju", naglasio je Vaha, istaknuvši kako se najviše boji Aljoše Vojnovića:

"S jednim potezom on može odlučiti utakmicu i svakako ćemo pripaziti na njega, ali nije jedini takav u svojoj ekipi. Belupo ima dosta vrlo dobrih pojedinaca."

"Želim sve pobjede do kraja prvenstva"

Koliko god respektirao Slaven, Vaha inzistira na novoj pobjedi: "Dok je trajala pauza govorio sam kako na proljeće želim sve pobjede. Znam da će to biti jako teško ostvariti, ali idemo utakmicu po utakmicu", kazao je Halilhodžić, prezadovoljan funkcioniranjem Modre obrane:

"Obrana je u modernom nogometu temelj svega, zato se i trudim da se izbjegnu utakmice poput one s Villarrealom kad smo primili tri gola. Sve to utječe na psihu."

"Još nešto moram kazati", dodao je Halilhodžić: "Nakon svakog remija počnu priče o tome da ću dobiti otkaz, a pobjeđivati u seriji nije nimalo lako."

Na press konferenciji osim trenera bio je i izvršni dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić, koji je najavio da će klub iz Maksimirske pomoći hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi, jučer oslobođenom optužbi za zločin prema ratnim zarobljenicima.

"Budući da je Purda bio član 204. brigade napravili smo dres s tim brojem i njegovim imenom, a ako se plasiramo u finale Kupa, obitelj Purda dobit će sav prihod od prodanih ulaznica", najavio je Mamić, dodavši kako zna da je Purda "veliki dinamovac".

Pročitajte više