Halilhodžić preuzeo snažnu reprezentaciju Obale Bjelokosti: Drogba i Toure željeli su baš mene!

VRLO JAKU nogometnu reprezentaciju Obale Bjelokosti, predvođenu Didierom Drogbom, na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku pokušat će odvesti bosansko-hercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić.

Danas 56-godišnjeg trenera Bjelokošćani su odabrali u konkurenciji s Jeanom Tiganom, nekad legendarnim francuskim veznjakom rođenim u Abidjanu. Francuski L'Equipe tvrdi da je razlog tome manja cijena ovog BiH trenera.

Bivši trener PSG-a, koji je trenersko ime stekao u Francuskoj, prvenstveno trenirajući Lille, a čije se ime donedavno povezivalo i s klupom BiH reprezentacije, dvogodišnji bi ugovor trebao potpisati svakog trenutka. Radi se o formalnosti, s obzirom da je novi posao potvrdio sam trener, koji će na klupi naslijediti Nijemca Ulija Stielikea.

"Pregovore smo završili krajem prošlog tjedna i sad samo preostaje potpisati ugovor. Spreman sam za novu afričku avanturu i prvi izbornički posao u karijeri", objasnio je Halilhodžić u razgovoru za Dnevni Avaz.

"Čelnici Nogometnog saveza Obale Slonovače bili su vrlo jasni kada su u pitanju njihove ambicije. Dobio sam dva zadatka, postati prvak Afrike i proći u drugi kruh na SP u u Južnoj Africi 2010 godine. Da ne vjerujem da je to moguće, ne bih niti prihvatio njihovu ponudu."

Željeli su me Drogba i braća Toure

Legendarnog igrača, a danas trenera tražili su mnogi europski klubovi, ali i druge reprezentacije. Obalu Bjelokosti izabrao je zbog kvalitete igračkog kadra.

"Istina imao sam nekoliko ponuda klubova iz Francuske, ali i iz Njemačke, Grčke...No, trebao sam čekati još dva, tri tjedna, a to mi se nije svidjelo. Istovremeno su me kontaktirali iz Obale Bjelokosti, Gane i Tunisa kako bih preuzeo njihove selekcije. Odlučio sam se za Obalu Bjelokosti, jer je to reprezentacija sa sigurno najboljim nogometašima u Africi", rekao je Halilhodžić i dodao:

"Saznao sam da su svi igrači željeli da baš ja budem njihov izbornik. To je velika stvar za mene i mislim da to znači da ćemo imati odličnu suradnju. Svi su igrači pravi profesionalci koji nastupaju za najveće svjetske klubove poput Barcelone, Chelseaja, Arsenala, Lyona i Werdera."

"Ovo je fantastičan sportski izazov. Radi se o ambicioznoj momčadi, generaciji vrlo talentiranih igrača, koja, međutim, još ništa nije osvojila. Pokušat ćemo krenuti od početka i raditi na daljnjem napredovanju igre",  kazao je nekadašnji centarfor Veleža i Nantesa.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više