Halilović odigrao gotovo savršenu utakmicu. Najbolje je ocijenjeni Hrvat u inozemstvu

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ najbolje je ocijenjeni hrvatski nogometaš u inozemstvu proteklog vikenda, s ocjenom Sofascorea 9.9 od mogućih 10. Odigrao je fantastičnu utakmicu u petom kolu nizozemske Eredivisie. Njegova Fortuna Sittard na domaćem terenu preokretom je pobijedila Volendam 3:1, a Halilović je asistirao i zabio. 

Dugo nije ovako dobro odigrao

Halilović je obilježio drugo poluvrijeme nakon što je Volendam poveo 1:0 u prvom. U 59. minuti primio je loptu ispred suparničke obrane i gotovo bez gledanja dodavanjem probio blok, odigrao u prostor za natrčalog Oguzhana Ozyakupa, a Turčin je zabio za izjednačenje pokraj golmana Mija Backhausa.

Hrvatski je ofenzivac u suparničkom šesnaestercu primirio dugu loptu još jednog bivšeg dinamovca Ive Pinta. Halilović se riješio prvog čuvara, koji mu je bio iza leđa, a zatim i drugog, te je potom neobranjivo pogodio suprotni kut za konačnih 3:1.

Kahlina sjajan na golu Charlottea

Drugi na ljestvici je golman Kristijan Kahlina s ocjenom 8.4. Nekadašnji golman Gorice danas brani u MLS-u za Charlotte, a u utakmici protiv DC Uniteda bio je najbolji igrač na terenu. Imao je šest obrana, dva uspješna istrčavanja te je odlično slao duge lopte, pogodio je njih 10 iz 17 pokušaja.

Kristijan Bistrović zaradio je ocjenu 7.9 igrajući u ruskoj ligi za Baltiku protiv Rostova. U utakmici koja je završila 2:2 Bistrović je ušao s klupe i duboko u sudačkoj nadoknadi zabio za poravnanje rezultata.

Jednaku ocjenu kao i Bistrović dobio je lijevi bek Brondbyja Marko Divković, čija je momčad pobijedila 3:0 kod AGF-a. Divković nije zabio ni asistirao, no dodavao je s preciznošću od 91 posto, dobio većinu duela te pogodio tri od pet dugih lopti. Također, vrhunski je odradio posao u obrani.

U top 5 s ocjenom 7.8 ušao je Ante Budimir, koji je zabio za Osasunu iz penala u porazu kod Getafea 3:2. Među 10 najboljih su i Andrej Kramarić, strijelac za Hoffenheim u pobjedi protiv Kölna, te Petar Musa, koji je zabio svoj treći gol u sezoni za Benficu.

Pročitajte više