Halilović zaludio Nizozemce: "Sve se vrti oko njega, nevjerojatno je popularan"

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ pauzirao je s nogometom pola godine nakon što je otišao iz Rijeke u siječnju. Potom je u srpnju potpisao za nizozemsku Fortunu i tamo odmah postao hit-igrač. Ove je sezone zabio tri gola uz dvije asistencije, a trener ga koristi na poziciji ofenzivnog veznjaka. Ranije u karijeri najčešće je igrao kao desno krilo. 

"Klubovi mi nisu vjerovali kao veznom igraču, što mi je bio jedan od najvećih problema. Jedino su me u Barceloni vidjeli kao veznjaka, a nakon toga sam 80 posto svojih utakmica odigrao kao desno krilo", rekao je 27-godišnji Halilović koji je ove sezone oduševio nizozemsku nogometnu javnost.

"Fortunina igra ovisi o Haliloviću. Sve se vrti oko njega, nevjerojatno je bitan. Naravno, nije najbrži igrač i čim treba puno pretrčati, to mu je problem. Srećom, ima dvojicu igrača iza sebe koji rade prljavi posao umjesto njega", kaže Falco Cremes, novinar koji prati Fortunu.

"Svi napadi počinju s njim, on organizira igru i tjera druge da odrađuju svoj dio posla. Sjajno je počeo ovu sezonu, ali sada suparnici vode sve više računa o njemu. Nevjerojatno je popularan ovdje, ljudi vole što se on, doslovno, igra nogometom", dodao je Cremes.

Halilovićem je oduševljen i trener Heerenveena Kees van Wonderen. "Prekrasno ga je gledati, hara terenom i uvijek može nešto napraviti. Jako je kreativan, u stanju je drugima stvoriti priliku, ali i zabiti gol", rekao je Wonderen za Omrop Fryslan.

Bivši trener: Ima dva problema

O Haliloviću je za nizozemski medij govorio i Johnny Jansen, trener koji ga je vodio u Herenveenu 2019. godine.

"Talentiran je. To je i tada pokazao. Ima sjajnu lijevu nogu i još uvijek se sjećam golčine protiv ADO-a. Problem je što je sve radio na račun talenta. Problem mu je trenirati punim intenzitetom i igra u obrani."

Pročitajte više