"Haliloviću smo nudili tri puta više novca nego Kovačiću, a on jedini od 100 igrača nije potpisao!"

MLADI Dinamov igrač, Alen Halilović, suspendiran je od strane HNS-a jer nije potpisao ugovor sa klubom do određenog roka. Podsjećamo, cijela priča je krenula kada se u javnosti pojavila informacija da je Real Madrid zainteresiran za mladog igrača. Zdravko Mamić je nakon toga, u svibnju ove godine, suspendirao Alenovog oca, Sejada Halilovića, koji je trener mlađih dobnih skupina u Dinamu, pošto Halilović stariji nije htio niti razgovarati o ugovoru koji bi obvezao njegovog sina na sedmogodišnju vjernost Dinamu. Iako se mislilo da je kriza riješena, mladi igrač se nije pojavio na pripremama pred novu sezonu.

"Alen je suspendiran, ali ne od strane Dinama, već od strane HNS-a do 18. godine. Naime, pravila HNS-a nalažu da ako igrač ne potpiše sa klubom ugovor do određenog datuma, automatski nastupa suspenzija igrača", izjavio je Jozak.

"To znači da dokle god je igrač po suspenzijom on se ne može registrirati za neki drugi klub u Hrvatskoj, ali ni u inozemstvu, sve do 18. godine. Tako da to nije stvar do Dinama već do HNS-a, a to je potpuno normalna i uobičajena praksa u nogometnim savezima diljem Europe".

"Što se tiče ugovora mogu reći da je to posve normalno da se klub želi zaštititi jer je Dinamo jako puno uložio u Alena. Ne može si jedan ozbiljni klub priuštiti da mu igrači, nakon što je u njih utrošeno jako puno novaca i vremena, kažu zbogom, a da klub ne dobije nekakvu kompenzaciju. Takvo je nogometno poslovanje, ne samo u Dinamu već diljem svijeta", priča Jozak, zaboravljajući da bi u slučaju Halilovićeva odlaska njegov novi klub bio dužan platiti Modrima odštetu za razvoj igrača, kako nalaže Uefa. No, u Dinamu vrlo dobro znaju da bi kroz četiri do pet godina mogli zaraditi i puno više od toga, i otud njihov gnjev.

"Od stotinu igrača kojima je ponuđen ugovor svi su ga potpisali, svi osim Halilovića. Ja ne znam zašto je to tako, njegov otac Sejad se brine oko njegove karijere i očito ima nekakvu drugačiju viziju Alena u budućnosti.

"Alenov otac zna da je Dinamo uvijek dobro plaćao, a sad kad mu se sin treba razvijati on ga koči sa svojim savjetima"

"Samo da vam napomenem kako je Haliloviću ponuđeno tri puta više nego ostalim igračima, puno više nego što je ponuđeno Mateu Kovačiću, ovdje je riječ o veoma ozbiljnim ciframa. No, ne želim komentirati Sejadove odluke ali on zna da je Dinamo uvijek dobro plaćao i da se uvijek dobro odnosio prema njemu i njegovom sinu."

"Sada kada se Alen treba razvijati on ga koči jer želi nešto više, evo načuo sam čak da je Alen tijekom ljeta boravio po raznim kampovima od Atletico Madrida pa nadalje."

"Što se tiče Alena on je naravno pozvan i može trenirati. Slobodno zapišite da ako Alen ne bude krvavo radio sljedeće tri-četiri godine neće postati vrhunski nogometaš jer svi zaboravljaju da je ovdje riječ o mladom i neafirmiranom igraču koji se još treba dokazati."

Nagađa se da se mladi igrač odmara na Hvaru zajedno sa ocem, koji je nedostupan za komentar. U cijeloj ovoj priči oko ugovora i nogometnog poslovanja najviše gubi upravo Alen, koji je suspenzijom izgubio i mjesto u U-16 reprezentaciji.

Pročitajte više