"Harden je na utakmice putovao sam, izlazio je u noćne klubove i zato je bolje igrao"

Foto: EPA

NBA zvijezda James Harden još uvijek ne zna gdje će igrati sljedeće sezone. Javno je izvrijeđao predsjednika Philadelphia 76ersa Daryla Moreyja te je za to platio veliku novčanu kaznu. Poručio je i da ne namjerava više igrati za Philadelphiju. ESPN je objavio analizu Hardenovog boravka u Sixersima. 

Posebno je zanimljiv dio o njegovom partijanju i putovanju odvojeno od momčadi, što je posebno ljutilo tadašnjeg trenera Philadelphije Doca Riversa. Harden u Miami nije putovao s momčadi, nego samostalno. Čelništvo Sixersa dozvolilo mu je da izlazi i uživa u noćnom životu. Nije to ništa novo za NBA ligu, neki igrači su znali imati takve povlastice, no Doc Rivers i nekoliko njegovih suigrača nisu se s time slagali. "Nije to utjecalo negativno na njegovu igru. Naprotiv, igrao je bolje", piše ESPN.

Stigao iz Brooklyn Netsa, odlazi nakon godine i pol

Harden je došao u Philadelphiju u rujnu prošle godine, nakon nešto više od godinu dana koje je proveo u Brooklyn Netsima, ali je ubrzo ispao iz momčadi u doigravanju. Prije toga, deseterostruki All-Star igrao je za Houston Rocketse više od osam sezona. Prošlog srpnja pristao je na dvogodišnje produljenje ugovora s klubom.

Hardenu, koji je napunio 34 godine, ugovorom su zajamčeni 68.6 milijuna dolara te mogućnost da nakon sezone 2022./23. odustane od ugovora i pronađe drugu momčad. ESPN je krajem lipnja objavio da će Harden iskoristiti klauzulu iz ugovora jer želi napustiti Sixerse nakon godinu i pol.

Pročitajte više