NBA

Harden se vratio na parket i pokazao kakva je igračina. Sve do posljednjeg napada

Foto: Getty Images

HOUSTON ROCKETSI konačno su odigrali prvu utakmicu sezone, nakon što im je prva odgođena jer zbog mjera samoizolacije nisu moglo sakupiti dovoljno igrača.

Nezadovoljni James Harden, koji po svaku cijenu želi otići, zaigrao je sa suigračima i pružio fantastičnu partiju s 44 koša i 17 asistencija, ali Houston je nakon produžetka pao u Portlandu 126:128. Harden je naposljetku ispao tragičar jer je imao loptu za novi produžetak, ali je sasvim neočekivano pokušao dodati, što je rezultiralo izgubljenom loptom i porazom.

VIDEO: Arena Sport

Junak utakmice tako je ipak bio C.J. McCollum, koji je također zabio 44 koša, uključujući tricu za pobjedu sedam sekundi prije kraja.

Hardenu je ovo bila četvrta utakmica karijere s barem 40 koševa i 15 asistencija. Nitko drugi u NBA ligi u posljednjih 20 godina nije imao više od dvije.

Ovakvom je izvedbom napravio sebi odličnu reklamu jer je podsjetio cijelu NBA ligu o kakvom se igraču radi dok pokušava isforsirati trejd. Harden posljednjih tjedana niže skandal za skandalom partijanjem i kršenjem epidemioloških protokola, pa je zbog jednog takvog odlaska na zabavu morao u samoizolaciju koja ga je eliminirala iz prve utakmice sezone protiv Oklahoma Cityja.

Međutim, ta je utakmica odgođena jer je još sedam igrača Rocketsa završilo u samoizolaciji zbog grupnog odlaska na šišanje, gdje su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Momčad tako nije mogla sakupiti potrebnih osam igrača.

Harden je zbog svog ispada kažnjen s 50.000 dolara, ali nije bio suspendiran. Međutim, da se utakmica odigrala, on u njoj ne bi mogao sudjelovati zbog samoizolacije, što bi ga stajalo postotka plaće, odnosno skoro 500.000 dolara. Najbizarnije od svega je to što bi se utakmica odigrala da je Harden bio na raspolaganju jer je Rocketsima falio točno jedan igrač.

Harden je prije sezone odbio dvogodišnje produljenje ugovora vrijedno 103 milijuna dolara, kojim bi postao prvi NBA igrač u povijesti s 50 milijuna po sezoni. Inzistira na trejdu i želi otići kod nekog od izazivača za naslov, ali nitko još nije odlučio prihvatiti Houstonove uvjete. Kao njegove moguće destinacije spominjali su se Brooklyn, Philadelphia, Milwaukee, Miami, Toronto, Boston, Denver i Portland.

Ovakva izvedba na debiju sezone mogla bi potaknuti nekog od zainteresiranih da ipak pristane na ono što Rocketsi traže, a to su etablirana mlada zvijezda na kojoj mogu graditi budućnost i barem tri izbora prve runde drafta.

Pročitajte više