"Harry Maguire, glavati alkos..." Kikser zahvalio navijačima na pjesmi podrške

Foto: Profimedia

ENGLESKA je pobijedila Škotsku 3:1 u prijateljskoj utakmici pred preko 50 tisuća gledatelja na Hampden Parku u Glasgowu. Strijelci za goste bili su Phil Foden u 32., Jude Bellingham u 35. i Harry Kane u 81. minuti. Jedini gol Škotske također je djelo Engleza. U svoju mrežu je u 67. minuti zabio Harry Maguire, i to nakon što je u igru ušao na poluvremenu, samo 22 minute ranije. Video autogola pogledajte OVDJE.

Maguireova kalvarija se nastavila i u dresu Engleske

Pri vodstvu njegove momčadi 2:0, Škoti, koji do tada nisu imali nijedan udarac na gol gostiju, vratili su se u meč zahvaljujući Englezu koji je do prodaje Gvardiola ovog ljeta bio najskuplji branič u povijesti. Maguire je ubačaj s desne strane pokušao izbiti u korner, ali to je izveo tako da je umjesto toga savladao svog golmana Aarona Ramsdalea. Krcati škotski nacionalni stadion na to se doslovno tresao od delirija.

Tako je nastavljena kalvarija Maguirea, kojeg je Manchester United prije četiri godine doveo iz Leicestera za rekordnih 87 milijuna eura. No, nakon niza kikseva posljednjih godina prvo je ostao bez kapetanske trake, a zatim je i otpisan iz momčadi. Iako je Maguire zbog niza grešaka pretvoren u mem te je postao tema i meta sprdnje te poruge, ima i onih koji ga podržavaju. 

Poslušajte kako mu navijači izražavaju podršku pjesmom koja zvuči kao rugalica

Među njima je i nekoliko tisuća navijača Engleske na stadionu Škotske. Nakon utakmice su im se pod tribinu došli javiti reprezentativci njihove zemlje i pljeskom im se zahvaliti na podršci. Navijači su im uzvratili aplauzom, ali i pjesmom podrške onom kojem je potpora najpotrebnija. Ovako su pjevali Harryju Maguireu na melodiju La Bambe: "Harry Maguire, Harry Maguire... On pije votku i on pije jeger. I glava mu je je*eno ogromna. Harry Maguire, Harry Maguire..."

Premda se ovo nekome može činiti kao vrijeđanje, Maguire zna da to nije slučaj. Pljeskom je zahvalio navijačima na ovoj pjesmi, a dok je to radio tapšao ga je kapetan Harry Kane. Video pogledajte OVDJE.

Pročitajte više