Helsinkiju pune gaće i nakon povijesne desetke: "Dinamo je svjetska klasa i europski kolos"

DINAMOV europski suparnik s rekordnih 10:0 pobijedio je velškog prvaka Bangor i izborio 3. pretkolo, ali znaju da preko sljedećeg protivnika neće tako ući u povijest.

Helsinki prvi u Ligi prvaka s pobjedom 10:0

Iako je Helsinki pobjedu nad Velšanima ostvario u pretkolu LP, mora se istaknuti da je to najveća pobjeda od osnutka Lige prvaka 1992. i prva pobjeda rezultatom 10:0 u najjačem europskom nogometnom natjecanju još od Ajaxovog identičnog trijumfa nad ciparskom Omoniom 1979. godine!

Međutim, u Helsinkiju ne spavaju previše na lovorikama zbog veličanstvene pobjede nad poluamaterima iz Bangora i odmah su se okrenuli sljedećem suparniku, kojeg na Soneri dočekuju za točno tjedan dana, 27. srpnja.

Pod naslovom "Ovo se ne propušta" predstavljen je dvoboj s Dinamom, u kojem se o hrvatskom prvaku govori kao da je Liverpool ili Bayern:

"Fascinantni europski Dinamo"

"HJK nastavlja igranje u Ligi prvaka, ali ovaj put, protiv kluba svjetske klase. Helsinki čeka jedan od najboljih klubova u Europi. Dinamo dominira Hrvatskom, gdje je osvojio šest uzastopnih titula. Njihova postignuća u euro-kupovima su fascinantna: U posljednje dvije godine izborio je skupinu Europa lige, ali su ispred njega bili Anderlecht i Ajax, i prošle godine Villarreal i PAOK. Prije toga, Dinamo je dva puta igrao u Ligi prvaka."

"Iza Dinama su velikani Feyenoord i West Ham"


Nastojeći Dinamo prikazati što većim europskim kolosom, Helsinki podsjeća kako je hrvatski prvak 75. klub Europe po Uefinom koeficijentu, a da su iza njega vrhunski klubovi poput West Hama i Feyenoorda. Helsinki je pak po ovom kriteriju, tek 190. klub kontinenta

Pročitajte više