Hendikep ili prednost: Butina zbog ozljede trbušnog zida ne brani protiv Šerifa

IAKO će zlobnici reći da s obzirom kako je branio u prvoj utakmici u Tiraspolju, možda je i bolje da ga nema na vratima u Dinamovoj utakmici sezone, izostanak Tomislava Butine dodatno će uzdrmati Zajecovu momčad koja nakon domaćeg prvenstvenog poraza od Rijeke, također na Maksimiru dočekuje moldavskog prvaka Sheriffa u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Vratar koji u posljednje vrijeme i na strani i kod kuće jednako često i brani i prima nemoguće, najveći je autoritet u momčadi uz kapetana Igora Bišćana i Zajecova produljena ruka na terenu, a navijači (čija će podrška sutra protiv moldavskog prvaka biti možda presudna) ga naravno obožavaju i zbog niza velikih utakmica koje je "odbranio" za klub, požrtvovnosti i vjernosti, nikad mu nisu uzimali za zlo povremena iskliznuća iz forme.

Izgleda da je trbušni zid slaba točka najiskusnijih Dinamovih igrača i ljubimaca navijača, jer mjesecima je velike tegobe s istom ozljedom imao i Igor Bišćan, čak je i nakon operacije "zida" morao ponovno mirovati jer je još nezaliječeni dio preforsirao preuranjenim treningom, a sada je ozljeda istog dijela tijela s terena udaljila i kapetanovog zamjenika.

Činilo se kako je Zajec prvog golmana za utakmicu protiv Rijeke proteklog vikenda poslao na hlađenje i da si malo sabere misli nakon iznimno loše predstave u prvoj utakmici protiv Šerifa (gdje je bio sukrivac za gol, a posebno se isticao nesigurnošću na visoke lopte), ali pokazalo se da je Butinina ozljeda zaslužna za uskrsnuće Filipa Lončarića.

Nepoznanica je što navijači mogu očekivati od ovog nekad perspektivnog vratara, jer utakmica protiv Rijeke bila mu je prvi golmanski zadatak u prvoj momčadi nakon gotovo godinu dana, a sada ga čeka zahtjevan europski ispit. Posljednji takav odradio je u listopadu prošle godine kod Ajaxa u Amsterdamu, u utakmici skupine Europa lige koju je Dinamo izgubio 1:2, a prije toga branio je i u Temišvaru, gdje je Dinamo slavio veliku pobjedu 3:0.

Pročitajte više