Herbst: Loše je za utrku što Ivica nije u drugoj vožnji

PRVOPLASIRANI u prvoj utrci sljemenskog slaloma, Austrijanac Renfried Herbst bio je vrlo zadovoljan svojom prvom vožnjom, a istaknuo je kako očekuje slično i  drugoj vožnji.

"Zadovoljan sam utrkom,  dobro sam odvozio iako je staza bila teška, jer nije dovoljno sleđena. Ne, ne brinem se o konkurentima, Moelgg i Razolli su jaka imena, ali od početka sam mislio samo na svoju vožnju, a tako će i ostati. U dobroj sam formi i želim uzeti i treću pobjedu ove sezone u slalomu", rekao je za Index Austrijanac Herbst.

Austrijanac je prokomentirao i ispadanje najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića: "Žao mi je Ivice i loše je za utrku što nije ušao u drugu vožnju. Ali slalom je takav, jedna pogreška dovoljna je za ispadanje. Pogotovo mi je žao zbog ove sjajne atmosfere u Zagrebu, koja je iz godine u godinu sve bola."

Myhrer: Utrka je fantastična i atmosfera je fantastična

Ponajbolji švedski skijaš Andre Myhrer, osamnaestoplasirani u prvoj vožnji muškog sljemenskog slaloma, nije bio zadovoljan prvom utrkom. Smatra kako je za idealni scenarij nedostajalo više koncentracije u njegovoj glavi.
 

"Utrka je fantastična, atmosfera je fantastična, međutim moja vožnja u prvoj utrci bila je daleko od fantastične. Staza je ledana, ali vidim da se pomalo raspada, tako da će u drugoj vožnji najboljima biti jako teško", rekao je Myhrer za Index.
 
U drugoj vožnji Šveđanin se nada biti u prvih deset, što bi zadovoljilo njegove apetite...
 
"Srećom pa uvijek postoji druga vožnja u kojoj mogu ispraviti svoje greške. Ne očajavam, nadam se najbolje i mislim da mogu među prvih deset ukoliko budem jako koncentriran", dodao je švedski skijaš.
 
Na koncu je prokomentirao Ivičino ispadanje: "Šteta radi navijači koji su ga došli podržati u ovako velikom broju, ali što je tu je, takve se stvari događaju, stoga ne treba previše očajavati."

Pročitajte više