Heroina Mikica povijesni turnir izgubila od viroze: "Usrano je ovako završiti sjajan niz!"

Screenshot: Youtube

MIRJANA LUČIĆ-BARONI 2017. nastavila je kako je počela, sjajnom formom, a do polufinala Acapulca, prvog turnira nakon senzacionalnog finala Australian Opena, došla je bez izgubljenog seta i prvi put u karijeri kao prva nositeljica.

U polufinalu turnira nagradnog fonda 225 tisuća dolara, za samo sat vremena razbila je također veteranku Pauline Parmentier (6:2, 6:3) za plasman u drugo uzastopno polufinale i potvrdu sjajnog ulaska u godinu preporođene tenisačice koja je u Melbourneu pobijedila dvije Top 5 igračice, Agnieszku Radwansku i Karolinu Pliskovu i došla do prvog Grand Slam finala nakon 1999.
 
U polufinalu Acapulca čekala je sedma nositeljica Lesia Curenko, a ulozi su za Mikicu i ovdje bili veliki; borba za prvo polufinale na Touru nakon proljeća prošle godine i Strasbourga, lov na prvi naslov nakon 2014. i Quebeca te novi renking karijere u slučaju prolaska u finala. 
Nažalost, nije uspjela. I ne zato što je protivnica kojoj je predala nakon 0:5 u prvom setu, bila bolja. Od početka meča vidjelo se da to nije Mikica kakvu svi poznaju. Vukla se po terenu, a umjesto njenih silovitih udaraca, jedva je prebacivala lopticu preko mreže. Lesia Curenko lako ju je brejknula triput. Mirjana Lučić-Baroni tada je pozvala u pomoć trenera, pa liječnika, a onda je predala turnir. 
 
Razlog su teške probavne smetnje. "Stvarno nemam sreće, pokupila sam virus i povraćala sve do samog izlaska na teren. Pokušala sam igrati jer nisam tip koji će ikada i ikako odustati. Toliko sam puta dokazala da mogu igrati 'preko' bilo kakve boli, ali sada mi se nepodnošljivo vrtjelo, stalno mi se povraćalo i jednostavno nisam mogla nastaviti. Jako sam uzrujana jer ovo je turnir na kojem mi je sjajno išlo. Zaista usran način za okončati ovako dobar niz..."
 
Lesia Curenko u finalu igra s Kristinom Mladenović.

Pročitajte više