Heroj Argentine je noćas plakao, a zatim ponovio potez kojim je zgrozio svijet

Screenshot: Twitter

"NISAM to trebao napraviti. To je jedina stvar s SP-a na koju nisam ponosan. To je bila glupost koju sam učinio, ali napravio sam to i na Copa Americi godinu ranije, kada sam također osvojio Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana prvenstva Južne Amerike, a Argentina uzela naslov.

Prijatelj mi je prije ceremonije u Kataru rekao kako ne vjeruje da ću sada opet napraviti isto što i na Copi, ali nikad me nije bilo briga što radim i što drugi govore. No nakon svih kritika na to što sam napravio i kada sam malo razmislio... Žao mi je i to je doista jedino čime se ne ponosim."

Ovo je nedavno o svom potezu kojim je šokirao rekao Emiliano Martinez, najbolji golman SP-a na kojem je Argentina prije tri mjeseca osvojila naslov, na koji je čekala 36 godina. Martinez je nakon primanja Zlatne rukavice prvo njome mahnuo prema navijačima, a onda ju je nabio na međunožje te se okrenuo prema publici koristeći nagradu kao falusni simbol.

Primitivni potez koji je Martinez izveo pred cijelim svijetom izazvao je opću osudu i zgražanje. No noćas, nakon pobjede Argentine nad Panamom (2:0) u prijateljskoj utakmici u Buenos Airesu, Martinez je na oduševljenje gledatelja na Monumentalu ponovio svoj notorni čin.

To je izveo replikom trofeja osvajača SP-a, koji je dobio svaki igrač Argentine na prvenstvu u Kataru. Prije nego što je navijače razgalio time što je trofejem glumio penis, Martinez je to učinio plakanjem za vrijeme intoniranja argentinske himne.

Pročitajte više