Heroji četvrte lige: Jadran iz Tučepi nije primio gol čak 1064 minute!

Foto: Jadran Tučepi

NIKOLA KIREVSKI, golman Jadrana iz Tučepi, poznate turističke destinacije na Makarskoj rivijeri, nesavladiv je već nevjerojatne 1064 minute. Veliki je to pothvat bez obzira što se radi o tek četvrtom rangu natjecanja. 

Ovo sjajno postignuće još je zanimljivije jer ostvarila ga je momčad koja je u prvih pet kola imala isto toliko poraza, nakon čega je krenuo dugi niz nepobjedivosti i još dulji bez primljenog gola, koji traje od 4. listopada 2015.!
 
Koja je priča Jadrana, kluba koji se ponosi ovim nesvakdišanjim rekordom? Nipošto se ne radi o bezveznom niželigašu. Tučepljani su sredinom 90-ih bili i drugoligaši, neki kažu igrali i najljepši nogomet u Dalmaciji, tadašnjem Jadranu mušterija je bio i današnji prvoligaš Split.
 
Hajduk, tada četvrtfinalist lige prvaka, izvukao je 2:2 na otvaranju tribina stadiona u Tučepima. Trener tog Jadrana bio je Mišo Krstičević, kojem je upravo Jadran bio odskočna daska za trenersku karijeru. Iz tog Jadrana je i Nino Bule prešao u Zagreb, a kasnije u Hajduk, Rijeku i Japan.
 
Danas su Tučepljani četvrtoligaši jer turistička sezona koja traje osam mjeseci diktira ambicije kluba i ponosni su na svojih šest klupskih kategorija sa skoro 200 članova.Trener je Jurica Karabatić, poznato prvoligaško ime iz zlatnih dana Pamićevog Karlovca, a upravo on jedan je od najzaslužnijih za ovaj Jadranov pothvat, jer preuzeo je klub nakon pet startnih poraza. Zanimljivo, Jadranov napadač je Teo Kardum, nekoć jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj, kojeg je svojevremeno Mamić oteo Hajduku ispred nosa.
 
Intersantna družina su ti Tučepljani, kojima je jučer ispunjena jedina skromna želja; izdržati 27 minuta bez primljenog gola i tako prijeći magičnu brojku od 1000 minuta čiste mreže. 

Pročitajte više