Hezonja blokirao ključan šut, suci mijenjali odluku. Suparnik: Ovo je krađa

Screenshot: Sport Klub

MARIO HEZONJA odigrao je odličnu utakmicu i bio najbolji strijelac susreta u kojem je njegov Real Madrid pobijedio Joventut u ogledu 29. kola španjolskog košarkaškog prvenstva. Osim što je bio izvrstan u napadačkom dijelu igre, ogroman posao napravio je i u obrani. Kod rezultata 92:90 za Real, oko devet sekundi prije kraja susreta, blokadom je zaustavio suparnika. O toj blokadi danas pišu španjolski mediji.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HEZONJINU BLOKADU

Ono što se izdvaja kao sporno je sudačka odluka u zadnjem napadu Joventuta. Andrew Andrews se probio u reket i išao položiti od table kad je Hezonja blokirao taj njegov pokušaj. Suci su pregledom snimke presudili da je Hezonja na neispravan način blokirao loptu nakon što je faulirao suparnika u napadu. Ovo bi značilo da Amerikanac uz dva postignuta koša ide na crtu slobodnih bacanja.

Andrews: Takvo što nikad u životu nisam vidio

Nakon drugog pregleda snimke suci su promijenili odluku i poslali Andrewsa da izvede dva slobodna bacanja. Njima je uspio tek izjednačiti, a u preostalom vremenu Real je tricom Gabriela Decka postavio konačnih 95:92.

"Takvo što nikad u životu nisam vidio. Ovo je bila krađa", napisao je Andrews nakon utakmice na društvenoj mreži X.

Hezonja je uz 20 koševa imao i šest skokova i bio je najbolji pojedinac susreta. Edy Tavares dodao je 14 i imao osam skokova. U redovima poraženog Joventuta najbolji je bio hrvatski centar Ante Tomić. Postigao je 19 poena i imao šest uhvaćenih lopti.

Pročitajte više