KOŠARKA

Hezonja potvrdio: Opet ćete me gledati u dresu Hrvatske

Foto: EPA

PRIJE nekoliko dana napokon je stigla dobra vijest za hrvatsku košarku. Nakon što se reprezentacija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u pitanju su bile i kvalifikacije za Olimpijske igre, no zahvaljujući pobjedi Grčke protiv Novog Zelanda i njezinom plasmanu u drugi krug, Hrvatska će igrati kvalifikacijski turnir za Tokio.

Pri izboru reprezentacija za kvalifikacijske turnire za Tokio u srpnju sljedeće godine gleda se renking FIBA-e, a Hrvatska je na devetom mjestu. U srpnju će se igrati četiri kvalifikacijska turnira na kojima će sudjelovati šest reprezentacija i Hrvatska sada matematički nikako ne može pasti ispod te računice.

Hrvatska bi na papiru s najjačim snagama sigurno bila jedna od najboljih reprezentacija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, no sustav kvalifikacija u kojem većinu utakmica nisu igrali NBA igrači, izbacio je Hrvatsku. 

Hrvatski navijači bi u kvalifikacijama za Olimpijske igre mogli gledati i Marija Hezonju, koji je zadnje tri godine odbijao pozive izbornika. Hezonja je na svom službenom Facebook profilu ispod fotografije u hrvatskom dresu odgovorio navijaču na upit hoće li ponovno igrati za Hrvatsku.

Kvalifikacije se igraju nakon NBA sezone, a za Hrvatsku bi trebali nastupiti Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Ante Žižić, Luka Šamanić, Dragan Bender, Dario Šarić, pa čak i Mario Hezonja. 





 

Pročitajte više