HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hit igrač hrvatskih korijena transferom srušio rekord francuskog prvoligaša

Foto: Getty Images

AUSTRIJSKI Hrvat Adrian Grbić za deset milijuna eura prešao je iz Clermonta u Lorient te potpisao ugovor na pet godina. Lorient je tim transferom srušio klupski rekord budući da nikad ranije nisu toliko dali za jednog igrača.

"Ponosan sam i sretan zbog dolaska u Lorient, moja je želja bila ostati u Francuskoj. Jedva čekam započeti s radom ovdje i pred nama su veliki izazovi", rekao je 23-godišnjak po potpisu za klub, a trener Lorienta Christophe Pelissier je dodao:

"On je vrlo darovit igrač ispred protivničkog gola i profil je modernog napadača s puno tehničkih kvaliteta. Ima sjajnu tehniku udarca i inteligenciju u igri, siguran sam da će se prilagoditi našem načinu igre."

U 26 nastupa za drugoligaša Clermont zabio je 17 golova, a za U-21 reprezentaciju Austrije zabio je pet golova u 19 nastupa. Početkom veljače je u intervjuu za austrijsku Laolu govorio o šansama da nastupi za Hrvatsku.

"Ne spavaju niti u HNS-u, također su primijetili moje nastupe, ali ne mogu reći više od toga. Nastavit ću s ovakvim nastupima i vidjet ćemo što će se dogoditi. Kada dođu Austrijski i Hrvatski nogometni savez, morat ću itekako razmisliti što dalje", rekao je tada.

Pročitajte više