STIGLA PRESUDA, SOUDANI JE POMILOVAN! Igra u derbiju protiv Hajduka

Foto: Hina / GNK Dinamo 

IZA 11 sati po hitnom postupku sastala se Komisija za žalbe HNS-a koja je poništila odluku disciplinskog suca prve lige Saše Pavličića o kazni Dinamovu napadaču El Arabiju Hilalu Soudaniju.

Slučaj je proteklih dana glavna tema u našem nogometu. Soudanija je zbog nesportskog ponašanja na utakmici s Lokomotivom propustio kazniti sudac Tihomir Pejin, a nakon prijave igrača NK Plomina koji na to ima pravo kao član nogometne organizacije HNS, disciplinski sudac isključio je napadača Dinama za derbi s Hajdukom.

Pavličić je postupio prema pravilniku Disciplinske komisije i u svom obrazloženju jasno je istaknuo da nije mijenjao sudačku odluku, već reagirao na prijavu sukladno članku 121 Disciplinskog pravilnika. Šef sudaca Ante Kulušić slučaj je komentirao drugačije i upozorio na to da je Soudani prema UEFA-inu pravilniku zaslužio žuti, a nikako crveni karton, pa stoga ne vidi mogućnost da ga Pavličić kazni suspenzijom. Oko ovog pitanja lomila se i Komisija za žalbe koja se hitno sastala dan uoči derbija Dinama i Hajduka, nakon žalbe upućene iz Maksimira te ukinula suspenziju napadaču hrvatskog prvaka.  

Odluku su potpisali predsjednik Komisije Davor Blašković, tehnički tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza te preostali članovi Alan Klakočer iz Zagreba, Stipe Cvitanović iz Metkovića, Ante Tomaš iz Rijeke te Valentina Koprivnjak iz Osijeka. 

Saša Pavličić za Index je kazao da nema komentara na poništenje njegove odluke. Kako doznajemo, Stipe Cvitanović glasao je protiv ukidanja suspenzije Soudaniju. 

>>> OPŠIRNIJE:

> Vučemilović: Pejin će snositi posljedice, a moj Antiša odradit će derbi bez repova 

 

Pročitajte više