FORMULA 1

Hit-vozač F1 o mentalnoj snazi: "Meni se to ne događa, možda sam čudan"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MLADI vozač iz Monaka Charles Leclerc postao je hit u svijetu Formule 1 kad je pretprošlog vikenda u Bahreinu prvo ostvario senzacionalni pole position, a zatim u samoj utrci, unatoč problemima s motorom, uspio zadržati barem mjesto na pobjedničkom postolju.

Nadolazećeg vikenda ga, kao i ostatak "oktanskog cirkusa", očekuje utrka za VN Kine, na kojoj će 21-godišnjak pokušati učiniti korak više. Uoči te utrke otkrio je kako njegov um funkcionira drukčije nego kod ostalih kolega.

"Samo želim biti najbolji što mogu. Pokušavam se fokusirati na slabosti kako bih ih mogao što prije eliminirati. Svi vozači kažu da osjećaju veći pritisak kad se fokusiraju na slabosti, ali, iskreno, sa mnom to nije slučaj. Ne znam zašto. Možda sam ja malo čudan", rekao je Leclerc.

Prošle je godine Leclerc debitirao u Formuli 1 kao vozač Saubera, a ove je prešao u Ferrari kao zamjena za Kimija Raikkonena koji je otišao u drugom smjeru. Na početku sezone Sebastian Vettel bio je kristalno jasan izbor za prvog vozača Ferrarija, ali nakon samo dvije utrke Leclerc je malo "zamutio" situaciju. Pogotovo nakon Nijemčeve pogreške u Bahreinu, zbog koje je pao na peto mjesto.

"Vettel je i lani imao naslov u rukama, ali niz pogrešaka ga je koštao. Nakon samo dvije utrke u novoj sezoni postavljaju se ista pitanja kao i lani, samo glasnije. Dojam je da će Vettel ostati prvi vozač do kraja ove sezone, ali već u Bahreinu Leclerc je pokazao da je puno više od drugog vozača", napisao je bivši F1 pilot Jolyon Palmer u svojoj kolumni za BBC.
 

Pročitajte više