HNL na MAXtv-u: Udruga prvoligaša bez najave to objavila, a nakon teksta na Indexu povukla!

NAKON 21 godine na HRT-u, znalo se da hrvatski prvoligaški nogomet prelazi na novu televiziju i to na neku od "pay per view" platformi, kao i da je T-HT-ov MAXtv prvi favorit za katodno udomljavanje utakmica HNL-a.

Međutim, nismo znali da će duga prvoligaša "informaciju" o tome objaviti usputno na službenim stranicama u rubrici "Točna satnica sa službenim osobama" (!?) bez da su o tome izdali ikakvo priopćenje, kao da se to samo po sebi podrazumijeva.

Kako će se povećati gledanost HNL-a kad će biti dostupan na samo 30 tisuća prijemnika?

Udruga profesionalnih nogometnih klubova nije se ponijela profesionalno, a možda šute o prelasku na MAXtv čiji sportski paket 75 kuna mjesečno nadoplaćuje tek 30 tisuća gledatelja u Hrvatskoj, koji će u utorak moći u prijenosu s Poljuda gledati prvu utakmicu sezone 2011/12 Hajduk - Šibenik.

Podsjećamo, predsjednik Udruge Prve HNL Branko Laljak, stalno je ponavljao kako će utakmice HNL-a biti dostupne najvećem broju hrvatskih gledatelja. Trenutno to nikako nije slučaj, osim ako ljubitelji hrvatskog nogometa ne pohrle izdvajati nemali iznos u ova recesijska vremena kako bi uživali u utakmicama HNL-a.

Veliki obrat  - nakon teksta na Indexu Udruga Prve HNL maknula obavijest o prijenosu utakmica na MAXtv-u!

Odmah po objavi ovog teksta, reagirali su i u Udruzi Prve HNL, čiji nas je predsjednik Branko Laljak bezobrazno "otkantao" kad smo ga lijepo pitali kako je moguće "ako ništa nije potpisano", kako je on tvrdio, da se informacije o čak tri prijenosa u režiji MAXtv-a i Arene nalaze na službenim stranicama Udruge? Znajući što slijedi - brisanje podataka, snimili smo stranicu na kojoj su još uvijek bile informacije o prijenosima na MAVtv-u, kad ih već više ne možete vidjeti u linku na vrhu teksta.

I dok na službenim stranicama Lige stoji jedno, predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak trubi drugo: "Ne znam odakle vam ta informacija, ništa još uvijek nije potpisano, a kad se bude znalo bit ćete obaviješteni priopćenjem."


Na naše upit kako je moguće da Udruga na svojim stranicama nešto objavi, pa onda predsjednik to demantira, Laljak je vrlo burno reagirao: "Rekao sam vam što vam rekao. Kad se ugovor potpiše, sve će se znati", dodaje Laljak.

Glasnogovornica T-HT-a Maja Weber također nam je potvrdila da ništa još nije službeno: "U zaključnim smo pregovorima i nadamo se da ćemo ih uskoro finalizirati. U najskorije vrijeme ćemo se javiti s priopćenjem", rekla je Weber.

I ovdje se ogleda sukob Štimca i Mamića: HTV bi mogao ignorirati HNL

Kako neslužbeno saznajemo, na Prisavlju su odlučili igrati oštro nakon gubitka prava prijenosa i emisije HNL i govori se čak o tome da bi javna televizija ubuduće mogla ignorirati HNL, naravno koliko je to god zakonski moguće, obzirom da se radi o pitanju nacionalnog (sportskog) interesa.

Poznato je da su HTV i Udruga prvoligaša najuže surađivali kada je na čelu Udruge bio Igor Štimac, koji je sa sportskom redakcijom HTV-a realizirao projekt "Volim nogomet". Međutim, Štimčevim porazom u bici za HNS, fasovao je i HTV u bici za HNL i nije bilo nikakvo iznenađenje što je Mamićev čovjek Laljak odabrao Digitel.

Sportska TV dobiva mrvice

Ugovorom između Digitela i Udruge prvoligaša precizirano je da se iz svakog kola po jedna utakmica mora prikazivati na televiziji s nacionalnom koncesijom, dakle ne na onima koje se moraju (nado)platiti. U ovom slučaju to će biti Sportska Televizija, ali jasno je da ona neće moći prikazivati atraktivne prijenose, nego one "s dna kace".

Pročitajte više