HNL sudac uhićen je zbog prijetnji Vladi Svilokosu, dopredsjedniku sudačke komisije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DEJAN VUKOVIĆ, jedan od pomoćnih sudaca u SuperSport HNL-u, uhićen je tijekom jučerašnjeg dana zbog prijetnji dopredsjedniku sudačke komisije, Vladi Svilokosu, doznaje Nova TV. Vuković je član elitne skupine hrvatskih sudaca, a posljednja utakmica na kojoj je sudio je bila ona između Varaždina i Rijeke 3. ožujka. Prema službenim stranicama lige, ove sezone sudio je u ukupno osam utakmica.

Domagoj Mikić, novinar Nove TV javio se ispred sjedišta zagrebačke krim policije. Vuković je uhićen zbog prijetnji dopredsjedniku sudačke komisije i kontrole natjecanja Vladi Svilokosu. Svilokos je ovdje ušetao u sektor krim policije i prijavio je kako mu je Vuković poslao više prijetećih SMS poruka koje su se odnosile na njegovu bližu obitelj", rekao je pa dodao:

"Kako sada stvari stoje, policija je ozbiljno shvatila te prijetnje i sam Vuković je ekspresno priveden i doveden u sektor krim policije. Nad njim je izvršena istraga, saslušan je i policajci su ga odlučili prijaviti za kazneno djelo prijetnje. On je jučer u popodnevnim satima predan pritvorskom nadzorniku te je danas tijekom dana saslušan kod suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio mjere zabrane uspostavljanja kontakta sa Svilokosom, ali i zabranio mu približavanje na manje od 200 metara."

Navodi se i kako je mogući motiv za prijetnje bila prijava Svilokosa za obnašanje funkcije predsjednika sudačke komisije, nakon što je s iste otišao Bruno Marić. Upravo je Marić rekao kako je i sam napustio funkciju zbog brojnih prijetnji koje su dobili on i njegova obitelj.

Pročitajte više