Superkup

HNS demantira: Hajduk dobio kontingent ulaznica za Superkup. Protokol ćemo objaviti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U SLJEDEĆU subotu, 9. srpnja, očekuje nas utakmica Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Prošli rezultatski nebitan derbi na ovom mjestu obilježio je neulazak Torcide na tribine u znak protesta protiv strogih mjera oko unošenja transparenata koje je nametnuo GNK Dinamo, nakon čega su na autocesti A1 izbili neredi u kojima je propucano više navijača. 

U nekim medijima jutros se pojavila informacija da Dinamo ponovno priprema provedbu istih mjera, što je sada donekle demantirano iz HNS-a. Iz krovne nogometne organizacije kažu kako takvi napisi ne doprinose smirivanju situacije. Istaknuli su kako je s klubovima dogovorena količina ulaznica za gostujuće navijače te da će pravila ponašanja na stadionu biti objavljena prije samog Superkupa.

"Traje komunikacija između svih sudionika"

Priopćenje prenosimo u cijelosti: "S ciljem točnog i pravovremenog izvješćivanja javnosti, Hrvatski nogometni savez, u dogovoru s GNK Dinamom, HNK Hajdukom i Ravnateljstvom policije, objavljuje poduzete aktivnosti u pripremi i provedbi utakmice SuperSport Superkupa između GNK Dinamo i HNK Hajduk, koja će se odigrati 9. srpnja 2022. u Zagrebu.

Podsjećamo da je petnaest dana prije početka utakmice, 24. lipnja 2022., u Ravnateljstvu policije održan sastanak na kojem su, uz predstavnike Ravnateljstva policije, sudjelovale osobe nadležne za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza i klubova sudionika. Na navedenom sastanku je dogovoren broj ulaznica za gostujuće navijače i postignut dogovor da će se odnos između klubova po pitanju ulaznica i pravila ponašanja na stadionu regulirati ugovorom koji će biti potpisan najkasnije 10 dana prije početka utakmice.  

Navedeno se i dogodilo te je danas, 29. lipnja 2022., deset dana prije početka utakmice, sklopljen ugovor između GNK Dinamo i HNK Hajduk, a o čemu su obaviješteni HNS i Ravnateljstvo policije, s napomenom da će HNK Hajduk započeti s personaliziranom prodajom ulaznica, koja će završiti najkasnije dva dana prije početka utakmice.  

O svim daljnjim aktivnostima koje se planiraju provesti traje komunikacija između svih sudionika uključenih u pripremu i provedbu navedene utakmice, pri čemu će se posebice voditi računa o pravovremenom dolasku, potom boravku i odlasku svih navijača, a posebno gostujućih i to u odnosu sigurnosnog definiranja svih detalja plana putovanja (rute kretanja, osvježenja, prihvata, boravka i odlaska).  O svim važnim detaljima vezanim uz održavanje susreta javnost će biti obavještavana putem službenih stranica svih uključenih u pripremu i provedbu."

Pročitajte više