HRVATSKA REPREZENTACIJA

HNS razmatrao promjenu domaćinstva pa odustao: "U Rijeci su idealni uvjeti"

Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA 16. studenog igra posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i dočekuje Slovačku u utakmici koju ne smije izgubiti.

Posljednjih dana pojavile su se neslužbene kombinacije po kojima se ta utakmica trebala preseliti u Zagreb ili Split zbog svoje važnosti, međutim danas se HNS i službeno oglasio te potvrdio Rijeku i Rujevicu kao domaćina.

Priopćenje sa službene stranice prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno.

Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a."

Inače, kada je riječki stadion prijavljen kao domaćin za ovu utakmicu, vjerovalo se da će Hrvatska već i prije okršaja sa Slovačkom izboriti Euro. Međutim, Dalićevi izabranici ne smiju izgubiti u tom susretu za plasman među 24 najbolje reprezentacije Europe.

Drugi razlog eventualne promjene je bio maksimirski grijani travnjak koji bi najbolje reagirao na niske temperature, treći veća zarada od ulaznica jer se očekuje rasprodani Maksimir, a četvrti želja reprezentativaca koji odlučujući susret žele odigrati pred što više navijača.

Poljud je imao slične prednosti nad Rujevicom kao Maksimir, ali je na njemu zbog odnosa HNS-a i Hajduka puno zahtjevnije organizirati utakmicu u samo mjesec dana.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više