HNS vezao navijače ugovorom: Evo tko su ljudi koje plaćaju za navijanje

Foto: Hina

PREMDA su čak četiri podružnice službene navijačke udruge hrvatske reprezentacije ''Uvijek vjerni'' prestale s radom, a jedna je zamrznula status, HNS je u četvrtak popodne potpisao ugovor s ostacima te udruge.
 
HNS je u Hiltonu navijače "vezao" trogodišnjim ugovorom, čime je navijački poziv i službeno ušao u sferu biznisa, a HNS po uzoru na katarske šeike kupio navijače kada mu je većina okrenula leđa.
 
"Drago mi je da je nastavljamo suradnju. Znamo da se nogomet igra zbog navijača, oni po svojoj riječi trebaju bodriti i pratiti. Još 1998. godine smo bili najbolja navijačka skupina svijeta, nadamo se da ćemo to vratiti. Svjesni smo da imamo velikih problema, cijela jugoistočna regija ih ima. Već smo puno puta pozivali policiju i sve organe da krenemo u borbu s njima" rekao je Davor Šuker, pa je nastavio:
 
"Želimo napraviti pravu suradnju, znamo što nam znači Francuska i 1998. godine. Sve ćemo učiniti da budemo sudionici Francuske 2016. godine i da sve učinimo da ove dvije utakmice s Bugarskom i Maltom uspješno prevladamo."
 
Predsjednik Uvijek vjernih: Naši favoriti su bili Prosinečki, Bilić i Kranjčar
 
Nakon Šukera priliku da kaže koju riječ dobio je i novi predsjednik udruge ''Uvijek vjerni'' Tomislav Mileis.
 
"Svima nam ja žao zbog ove situacije koja se događa u posljednje vrijeme, naš je cilj - zajedništvo. Svi želimo afirmativno nastupati u svim djelovanjima. Naš koncept je zajedništvo, hrvatska reprezentacije je opće dobro svih nas."
 
Mileis je i otkrio tko su bili favoriti Uvijek vjernih za poziciju izbornika na koju je Mamić postavio Antu Čačića.
 
"Svatko je imao svoje favorite, kod nas su kao takvi figurirali Prosinečki, Bilić i Kranjčar, no oni imaju svoje ugovore. Mi nismo birali nijednog izbornika, pa nismo ni sad."
 
 
 
Mileis se osvrnuo na to što su podružnice počele napuštati organizaciju.
 
"Mi smo demokratski klub, imamo 20-ak tisuća članova i velika većina i kritična masa je ostala kod nas."
 
Kako gleda na bojkot, koji ima podršku skoro 35 tisuća ljudi?
 
"Bojkot? Meni je to nevjerojatno, pravi navijači nikada neće biti za bojkot, oni će uvijek biti vjerni reprezentaciji, naciji i domovini. Lako je danas biti na Facebooku i stinusti "like" za bojkot..."
 
Povjerenik Uvijek vjernih za Austriju: Želimo obnoviti rad sa Savezom
 
Mijo Šokčević je povjerenik kluba navijača Uvijek vjerni za Austriju...
 
"Želimo obnoviti rad sa Savezom, uvijek smo bili vjerni, bit ćemo i dalje. Naše je srce oduvijek uz Hrvatsku i reprezentaciju. Nadamo se plasmanu u Francuskoj, dajemo potporu našoj reprezentaciji, rekao je Šokčević.
 
Član IO Uvijek vjernih: Radit ćemo na zajedničkim projektima
 
Pred novinare izašao je i dugogodišnji član Izvršnog odbora Kluba navijača Uvijek vjerni Luka Radat.
 
"Pokušat ćemo raditi na zajedničkim projektima, još više osnažiti našu tribinu. Radujemo se plasmanu u Francusku, nadamo da bi mogli ponoviti uspjeh kao 1998. godine."

 

 

Pročitajte više