HNS-ova "prosjačka opera": Lihtenštajn 14. studenog, četiri dana poslije - nitko!

UMJESTO da se u Nogometnom savezu svim silama trude reprezentaciji osigurati što više kvalitetnih protivnika prije početka kvalifikacija za Euro 2012, HNS se iskazao sređivanjem "kriminalno" lošeg Lihtenštajna za termin 14. studenog, dok četiri dana poslije najvjerojatnije nećemo igrati prijateljsku provjeru, potvrdio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Jedinu radost u ove tužne nogometne dane jeseni 2009. (reprezentacija nije uspjela osigurati niti dodatne kvalifikacije za SP, Hajduk je "nikad gori", a Dinamo praktički izbačen iz Europe) mogli bi osjetiti ljubitelji nogometa u provinciji - HNS Lihtenšajnom namjerava počastiti Rijeku ili Varaždin  jer strašno je iti pomisliti kako bi sablasno trošni "hrvatski Wembley" izgledao s takvim magnetom za publiku.

Ovo je posebno porazno, jer reprezentaciji treba što više jakih provjera nakon kraha u kvalifikacijama za SP, a studeni je rijetka prilika, jer su na raspolaganju čak dva termina u jednom mjesecu za prijeko potrebne provjere raštimanim Bilić boysima.

"Tenziju među igračima, njihovo provjeravanje i uigravanje do početka kvalifikacija za Euro namjeravam održavati što većim brojem prijateljskih utakmica s kvalitetnim protivnicima", odgovorio je Slaven Bilić kada smo ga pitali kako kani igrače držati "nabrijane", jer zbog propalih kvalifikacija za SP, Hrvatska službenu utakmicu neće odigrati gotovo godinu dana.

Istom prilikom je predsjednik Marković javno poručio kako se za igranje s Hrvatskom natječu mnogi ugledni savezi (Argentina, Italija) iako "nije htio o imenima", a glavni tajnik saveza Srebrić, govorio je "12 saveza koji su poslali ponude da u studenom gostuju u Hrvatskoj".

Ispada da je od pustih uglednika koji su se otimali za igranje s Hrvatskom ("što pokazuje da smo usprkos neodlasku na SP i dalje na visokoj cijeni" govorili su tada u savezu), na kraju "knjiga spala" na smiješni Lihtenšajn koji je u okončanim kvalifikacijama za SP uzeo dva boda u deset utakmica.

Pročitajte više