HNS-ova sudačka komisija: Suđenje je u 1. kolu bilo bez ijedne pogreške

Screenshot: Maxsport

POČELA je nova sezona u hrvatskom nogometu, a HNS je nastavio s prošlosezonskom praksom objavljivanja sudačkih analiza. Iz HNS-a su objavili da su zadovoljni suđenjem na startu SuperSport HNL-a.

"Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava zadovoljstvo izvedbom sudaca na otvaranju nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige. U utakmici SuperSport Superkupa te u prvom kolu SuperSport HNL-a interpretacije sudaca u terenu za igru, kao i jedna opravdana VAR intervencija, apsolutno su u skladu s posljednjim smjernicama Uefe (nesportska ponašanja) i u okviru naputaka KNS HNS-a izdanih na pripremnom seminaru Elite sudaca", objavio je HNS.

Podsjetimo, sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da se kazneni udarac za Dinamo u derbiju protiv Hajduka (1:2) trebao izvesti ponovo zbog preranog ulaska igrača Hajduka u kazneni prostor. 

"Ivanušec nije kod prvog gola Dinama bio u zaleđu, nije ometao vratara po današnjim smjernicama. Penal za Dinamo nije upitan po prekršaju. Ali on nije pravilno izveden. Trebalo ga je ponoviti jer je igrač Hajduka prerano ušao u kazneni prostor. To je kriv pomoćni sudac, a VAR se ne uključuje u ovakvim situacijama, koje se često događaju", objasnio je Strahonja.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više