HOĆE LI SLOVENCI ZAISTA OTIĆI S EURA? "Stvar je ozbiljna, igrači će poštovati odluku Saveza"

Foto: Getty Images / Guliver image 

IZ MINUTE u minutu stižu nove, dramatične vijesti iz tima Slovenije koji na Euru vodi Veselin Vujović. Nakon šokantne završnice susreta Slovenije i Njemačke, kada su suci iz Litve po isteku igre dosudili sedmerac Nijemcima i poništili pobjedu Vujovićevoj momčadi (25:25), poništena je i žalba slovenskog saveza. Utakmica je registrirana rezultatom do kojeg je došlo njemačkim golom deset minuta nakon kraja utakmice. 

Slovenci su potom zaprijetili odlaskom s Europskog prvenstva. Danas ili najkasnije sutra donijet će konačnu odluku, potvrdio je predsjednik Saveza Franjo Boninc. Slovenci su čvrsto uvjereni da su pokradeni, kako bi se pomoglo Nijemcima, aktualnim prvacima Europe. 

Uroš Mohorič, direktor slovenske reprezentacije, za Index je oko 15 sati potvrdio da je situacija ozbiljna.

Slovenci do 20 sati imaju rok za podnošenje žalbe na odluku EHF-a.

"Ova žalba će biti još opširnija. Da, ozbiljno razmišljamo da napustimo Euro. O tome će odlučiti vrh Saveza, a na igračima je da tu odluku poštuju. To ćemo i napraviti", kazao je Mohorič za Index. 

Ekipa Index Sporta tijekom popodneva iz sata u sat pratit će dramu oko reprezentacije Slovenije. Uskoro ćemo se javiti uživo s treninga slovenske reprezentacije koji se održava u Domu sportova. 

"Idemo do kraja. Razmatramo o podizanju sudske tužbe protiv EHF-a, kao i o prijavi CAS-u, vrhovnom sportskom sudu u Lausannei. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti EHF-ovo odbijanje naše tužbe", izjavio je danas Goran Cvijić, glavni tajnik Slovenskog rukometnog saveza.

Pročitajte više