Horde Zla na sarajevskom derbiju: Dragi Bad Blue Boysi, dođite na tulum

Foto: Armin Durgut/Pixsell

U NEDJELJU je na Grbavici odigran veliki sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva, koji je završio bez golova. Domaćin vodi žestoku borbu za ostanak u prvoj ligi, dok Sarajevo lovi treću poziciju koja bi mu donijela kvalifikacije za Konferencijsku ligu iduće sezone. Utakmicu su obilježila čak tri crvena kartona, od čega je Željezničar dobio dva.

U jednom trenutku derbija su Horde Zla, navijači Sarajeva, istaknuli zanimljivu poruku. Na njoj je pisalo: "Dragi BBB, dođite na tulum, doći će i Đavoli i Taurunum." Ovom porukom su htjeli isprovocirati svoje najveće rivale, Željine Manijake. O čemu se točno radi?

Otkud Boysi na poruci Hordama Zla?

Naime, Horde Zla su se ovom porukom referirale na situaciju otprije par tjedana. Tada su na tribinu s Manijacima u prijateljskom svojstvu stigli Taurunum Boysi, navijači Zemuna, i Đavoli, navijači kragujevačkog Radnika.

U BiH navijačkom svijetu se na prijateljevanje sa srpskim navijačkim skupinama ne gleda ni najmanje blagonaklono te su za istu stvar Manijake već prozvali i navijači Veleža. Boysi su tako ispali kolateralna "žrtva" provokacije, gdje su navijači Sarajeva svojim rivalima preporučili da naprave tulum s navijačima iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Pročitajte više