Horvat izabrao igrače za kvalifikacije za rukometni EP, evo popisa na koga računa

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PRED HRVATSKOM rukometnom reprezentacijom je utakmica protiv Grčke, jedan od dva kvalifikacijska susreta za Euro 2024. kojem je domaćin Njemačka, a hrvatski izbornik Hrvoje Horvat istaknuo je da se radi o ozbiljnom protivniku.

"Respektiramo svakog protivnika. Sada gledamo samo prema Grčkoj, to je ozbiljna ekipa, Crnoj Gori su stvorili dosta problema. Ali ono što nas zanima je naša igra i ono što ćemo dati na terenu. Grčka je ozbiljna i ozbiljno moramo ući u tu utakmicu", rekao je Horvat i napomenuo da reprezentacija ima jako malo vremena za pripremu za ovu utakmicu.

"Ključ je suziti na ono najbitnije, a nama je to defenzivni dio. Dolazimo polupripremljeni za ono što nas čeka. Moramo iskoristiti svaku minutu, ne samo na treningu, nego i van terena", dodao je.

Okupljanje danas, utakmica u srijedu

Naime, reprezentacija se okupila danas u Westinu, a utakmica s Grčkom je na rasporedu već u srijedu u Varaždinu. Što se tiče igrača s popisa, Horvat je naglasio da reprezentativci Ivan Čupić i  Marko Mamić imaju problema s ozljedama, a ostale je pratio u klubovima.

"Prvo i osnovno je pratiti igrače koji su došli u nove klubove i kako funkcioniraju, neki imaju zadovoljavajuću minutažu, a kod nekih nisam zadovoljan ni s minutažom, ni kako igraju. Ovo su i pretpripreme za Svjetsko prvenstvo. Iskoristit ćemo ovo okupljanje", dodao je Horvat pozvavši pritom navijače u srijedu da dođu gledati utakmicu.

"Treba nam puna dvorana, mi smo reprezentacija koja možda najviše ovisi o navijačima i treba nam podrška s tribina", zaključio je hrvatski izbornik.

Karačić: Grci prijete sa svih pozicija

Da je Grčka ozbiljan suparnik, slaže se i Igor Karačić.

"Gledao sam ih protiv Crne Gore, oduševio sam se. Jako su dobro igrali zadnjih pet minuta iako su izgubili na kraju. Morat ćemo ih dobro proanalizirati, prijete sa svih pozicija, ne radi se o jednom ili dva igrača. Čekaju nas dvije zanimljive utakmice, ovo je dobra uvertira pred prvenstvo. Moramo biti na nivou i odraditi na sto posto i kako to Hrvatska zna."

Hrvatska najprije u srijedu, 12. listopada u 18 sati u Varaždinu igra susret protiv Grčke, a zatim u nedjelju, 16. listopada u 13.45 u Hasseltu je čeka okršaj protiv Belgije.

Pročitajte više