Horvat: Lako za Cindrića. Znamo što Danci ne vole, sad nas čeka pravi rat

Foto: PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija u trećem kolu skupine G pobijedila je Maroko 36:24 te se plasirala u drugu fazu Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj. Zahvaljujući pobjedi nad Sjedinjenim Američkim Državama, Hrvatska će prenijeti dva boda, ali se nalazi u teškoj situaciji jer su Egipat i Danska prenijeli po četiri, a samo dvije najbolje reprezentacije idu u četvrtfinale.

Hrvatskoj reprezentaciji za realne šanse za četvrtfinale u drugoj fazi trebaju pobjede u sva tri ogleda. Za očekivati je da će Hrvatska dobiti Bahrein i Belgiju, ali ključna utakmica je ona prva protiv Danske, koja se igra već u četvrtak. Reakcije nakon utakmice Hrvatska - Maroko pratite na Indexu.

"Sad nas čeka Danska" 

Prvi je pred novinare stao Luka Šebetić.

''Znamo da smo zeznuli Egipat. SAD i Maroko nisu nivo Danske. Na nama je da sad sve ovo dignemo na viši nivo. Nismo se predali, dok postoji šansa, mi ćemo se nadati. Za Dansku sve moramo probati na jednu stepenicu dići, od obrane do napada, ali siguran sam da ih možemo iznenaditi'', rekao je Šebetić.

''Nismo konkretno o Dancima još pričali. Fokusirali smo se na Maroko, ali već večeras ćemo Dance analizirati. Ova dva dana nas čekaju pripreme za Dansku.''

''Nismo dobro ušli u utakmicu. Bili smo prestatični, počevši od mene. S 5:1 obranom smo zaigrali bolje i priveli smo utakmicu kraju. Danska? Ovu utakmicu smo odradili, ali smo u glavama bili tamo, što se i vidjelo. Moramo ih dobro analizirati, oni su favoriti za zlato, ali dat ćemo sve od sebe da ih iznenadimo''', rekao je Igor Karačić.

''Napravili smo ono što smo htjeli. Digli smo samopouzdanje. Čeka nas Danska i mislim da se svi veselimo. Možda će nam ta utakmica biti lakša nego ove u prvoj skupini. Možemo se s njima potući, bit će puno Danaca, što će biti dodatni motiv, bacit ćemo se na glavu i nadam se da ćemo razveseliti sve naše navijače'', rekao je Domagoj Duvnjak.

 

Horvat: Obrana mora biti savršena

''U prvom poluvremenu smo primili puno golova. Puno toga im je ulazilo. Veseli ova pozitiva ovih ljudi, ta energija nam najviše treba. Cindrić je klasa iz Barce, kad je pravi je veliko oružje, ali nama treba prava obrana. U napadu će uvijek netko iskočiti, ali u obrani moramo odigrati savršeno ako mislimo s Danskom imati šansu.

Obrana će biti odlučujuća i s njima sve mora štimati. Napad mora biti koncentriran, discipliniran, a iz toga se gradi obrana. Danci ne vole kontakt i fizičku borbu tako da u Malmou moramo napraviti neko iznenađenje i izazvati pravi rat na terenu ako mislimo pobijediti'', rekao je izbornik Horvat pa dodao:

''Duvnjak je dobio udarac u mišić. Vidjet ćemo sutra, ali Duvnjak je taj koji uvijek sve istrpi tako da će on sigurno igrati.''

 

"Iz svake utakmice izlaziš bolji. Ovo je treća utakmica, sada se neke stvari prepoznaju. Naravno, nemamo se zašto vraćati onome što je bilo. Idemo samo prema naprijed s pozitivom i dobrom energijom. Na otvaranju u Malmou čekaju nas Danci, kao što smo ovdje najtežu utakmicu imali s Egiptom.

Svi segmenti igre moraju biti na gornjoj granici protiv ekipe kao što je Danska. Ne može se dogoditi da je napad lošiji, jer će nas iskontrirati, ni obrana propusna. Moramo biti agresivni i iz obrane zabijati golove. Moramo biti koncentrirani. Brojat će se svaki milimetar.

Atmosfera? Veseli nas puna dvorana. Naravno, draže ti je kada je puna tvojih navijača. No motivirajuće je igrati pred punom dvoranom. Velik je izazov utišati 15 tisuća Danaca'', zaključio je Horvat.

Pročitajte više