RUKOMETNI EURO

Horvat: Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija izgubila je od Danske 25:27 u trećem kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti. Time je reprezentacija Hrvoja Horvata ostala bez šansi u borbi za medalju i završnicu natjecanja. Pred njom su još utakmice protiv Islanda i Nizozemske do kraja natjecanja. Izbornik Horvat nakon utakmice podijelio je svoje dojmove: "Apsolutno nemam što zamjeriti. Spojili smo jedan i pol trening. Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili. Kao što se danas vidjelo, dok smo se ulovili u nekim postavkama, to je izgledalo borbenije i čvršće. Kad vam ispadaju svaki dan tri-četiri igrača, na van izgleda kao da se nismo borili. Pokazali smo veliko srce."

Horvat: Nije bio plan da zovemo sto igrača

Koliko je nedostajalo da se sruši Danska? "Već sam rekao uoči utakmice, da njima uzmete 13-14 igrača, a nama vratite, vjerojatno bi bio drugačiji rezultat. Vidjeli ste Francusku protiv Islanda, vjerojatno njih neće prozivati da se nisu borili", rekao je Horvat pa dodao: "Sigurno da sam se veselio Euru i da smo htjeli napraviti neke stvari u budućnosti hrvatskog rukometa. Ispala je improvizacija. Ne možemo mi utjecati na neke stvari, nije bio plan da zovemo sto igrača. U početku smo zvali one koji mogu pomoći, ali onda smo vidjeli da nema smisla zvati one koji nisu preboljeli koronu. Ne znam koliko se može taktički uigravati s dečkima koji nisu odradili nijedan trening. Ali kapa dolje igračima za ono što su odigrali."

Horvat je otkrio čime je bio najzadovoljniji: "Prije svega, osobno mi je najvažnije da mi dečki vjeruju jer ne bi ovako igrali i ne bi dolazili ovdje u 5 do 12. Oni međusobno pričaju i znaju da vlada dobra atmosfera, da imamo glavu i rep i da radimo ciljano. Vidjeli smo dosta mladih igrača. Da bi netko postao klasa, mora dugoročno pokazivati dobre partije, kao što to čini Lučin. Hrvatska ima veliku budućnost i trebali bismo nastaviti ovim smjerom jer se ovdje nešto gradi. Mislim da svi možemo biti zadovoljni žrtvom koju igrači podnose."

Pročitajte više