RUKOMET

Horvat: Znali smo da će nam Slovenci razgolititi sve mane

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATSKI rukometaši pobijedili su Sloveniju u prijateljskoj utakmici odigranoj u Novigradu.

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Ivan Martinović sa sedam pogodaka, jedan manje dodao je Halil Jaganjac, a pet puta je pogodio kapetan Domagoj Duvnjak. Kod gostiju je najefikasniji bio Jure Dolenec sa šest pogodaka, a po pet su postigli Domen Makuc i Blaž Blagotinšek.

Ogled je odigran na kraju jednotjednih priprema kojima je za hrvatske rukometaše započeo projekt EURO 2022. On će se igrati  od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, a domaćini su Mađarska i Slovačka.

Horvat: Imamo puno za analizirati

"Jedan od zadataka bio je pokazati htijenje i borbenost. Željeli smo se pokazati u novom ruhu, što smo u napadačkom dijelu uspjeli, ali ne i u obrambenom. Ne mogu to zamjeriti igračima, borili su se", prokomentirao je izbornik Hrvoje Horvat pa dodao:

"Rezultat govori da trener koji razumije kako se dolazi do pravog rezultata ne može biti sretan s pobjedom 34:31, ali mislim da smo poslali dobru poruku i da su gledatelji mogli uživati u našoj igri. Znali smo da će nam Slovenci razgolititi sve mane. Imamo puno toga za analizirati do sljedećeg okupljanja, kad ta obrana bude granitna, prava, gusta kakvu smo danas željeli, bit ćemo tvrd orah svima."

Duvnjak: Najbitnije je da smo zdravi

Utakmicu je kratko analizirao i kapetan Domagoj Duvnjak.

"Lijepa utakmica s puno trke. U prvom poluvremenu smo primili 16 golova, a to je za našu obranu previše. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje. To su prijateljske utakmice, najbitnije je da smo odigrali dobro, da smo zdravi i da je ovo bila jedna dobra provjera za ono što nas čeka."

Pročitajte više