Howard ipak na američkim vratima protiv Slovenaca

NOGOMETAŠI SAD-a su Svjetsko prvenstvo na jugu Afrike otvorili uspješno, osvojivši bod (1:1) u utakmici protiv favorita svoje skupine C, reprezentacije Engleske.

U tom ogledu se ozlijedio prvi američki vratar, Tim Howard, koji je izvukao deblji kraj u kontaktu s kršnim engleskim napadačem Emileom Heskeyjem.

Unatoč bolovima, Howard je nastavio braniti te je izdržao ogled do kraja. Kasnije su reprezentativni liječnici evidentirali nagnječenje rebra i predložena mu je kratka stanka od treninga.

Pod upitnik je tako došao njegov nastup u utakmici 2. kola skupine C protiv Slovenije, koja se igra 18. lipnja, ali su četiri dana prije početka tog ogleda (koji bi mogao direktno odlučivati o plasmanu u drugi krug) iz američke reprezentacije odaslali pozitivnu vijest.

"Howard će od prve minute krenuti u utakmicu sa Slovenijom", rečeno je iz američke reprezentacije, a jedan od njenih članova Steve Cherundolo je dodao:

"Na ovako jakim turnirima, gdje je svaki trenutak bitan, iznimno je važno imati odličnog i pouzdanog vratara. I zato smo presretni što ćemo imati Howarda i protiv Slovenije."

Pročitajte više