Hrgović izvisio. Joshuin menadžer odbacio Hrvata u meču za svjetski naslov

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ se nadao borbi protiv Anthonyja Joshue za svjetski naslov, ali objava Eddieja Hearna, nakon što je njegov štićenik Joshua nokautirao Ngannoua u Saudijskoj Arabiji, pokazuje da im meč s Hrvatom na pada na pamet. "Joshua je najopakiji čovjek na svijetu. Ne postoji osoba na svijetu koja ga može pobijediti. Čeka nas najveća borba u povijesti sporta kada se Joshua suoči s Furyjem. Molim te, Tysone, pobijedi Usika!" poručio je Joshuin promotor. 

Jasno je, dakle, da oni žele meč protiv pobjednika borbe Tysona Furyja i Oleksandra Usika. Nisu ni spomenuli Hrgovića. On je prvi izazivač prema IBF ljestvici te se očekivalo da se krajem godine bori za taj naslov. Joshua je na toj ljestvici na drugom mjestu. No, nakon što je u reviji u Rijadu razbio Ngannoua, on i njegov impresario žele najveći spektakl, borbu protiv pobjednika fajta Furyja i Usika, koji se održava 18. svibnja.

Hearn je ovako to objasnio: "Ponosan sam na Joshuu jer je na njemu bio strašan pritisak. Ljudi su govorili da će izgubiti, ali stavio je sve na kocku jer je njegova ekscelencija rekla kako u slučaju pobjede u ovom meču idemo na pobjednika između Furyja i Usika. Održana je priredba u listopadu po imenu Battle of the Baddest, ali nije to trebalo raditi tada, trebalo se to napraviti danas jer gledate najopakijeg boksača svijeta." Njegova ekscelencija na koju se referira je Turki Alalshikh, glavni organizatora boksačkih priredbi u Arabiji, dok je fajt u listopadu prošle godine onaj u kojem je Ngannou boksao protiv Furyja.

"Gledate u najboljeg teškaša svijeta. Ne postoji čovjek koji ga može pobijediti. Rekao sam vam da će se vratiti i postati apsolutni prvak svijeta. Tu je briljantan boksač koji se zove Tyson Fury. Molim te, Tysone, pobijedi Oleksandra Usika 18. svibnja jer ti obećavam da ćeš dobiti najveći meč u povijesti sporta", objavio je Hearn nakon što je njegov štićenik razbio Ngannoua.

Očekivani spektakl Joshue protiv pobjednika meča u svibnju je jako loša vijest za Hrgovića. To znači da IBF naslov neće ostati prazan, a Joshua će se tući s apsolutnim prvakom. Hrgović se tako nema protiv koga boriti za ikakvu svjetsku titulu jer će nakon spomenutog meča Joshue i pobjednika svibanjske borbe svjetski naslov imati vlasnika. Hrgović, neporažen s omjerom 17-0, i koji tvrdi da je najbolji teškaš svijeta, neće još dobiti priliku uzeti ga. 

Pročitajte više