Hrgović: Ja sam najbolji teškaš na svijetu, a Joshua će nokautirati Ngannoua

Foto: Profimedia

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović (31) trenutno se nalazi u Miamiju gdje trenira za nadolazeće izazove u godini u kojoj bi napokon mogao dobiti priliku za napad na svjetsku titulu. Tijekom trening kampa u kojem trenira i u bazenu, Hrgović je dao izjavu za Fight Hook News:

"Ja sam najbolji teškaš na svijetu i čekam svoju šansu. Borit ću se vjerojatno za upražnjenu titulu ovog ljeta. Mislim da će protivnik biti Anthony Joshua. Ne znam, vidjet ćemo u boksu nikad nisi siguran. Volio bih se boriti i prije meča za titulu, ali nadam se da će biti Joshua biti sljedeći."

"Joshua će nokautirati Ngannoua"

Najavio je i borbu Anthony Joshua - Francis Ngannou koja će se održati 8. ožujka. Hrgović smatra da MMA borac Ngannou nema šanse te da u prethodnom meču nije dobio Tysona Furyja, iako su mnogi fanovi to tako vidjeli:

"Nije pobijedio Furyja, ali vidjet ćemo koliko je dobar protiv Joshue. Odradio je dobru borbu i sad ćemo vidjeti koliko je napredovao. Iznenadio je Furyja, ali AJ će biti spreman za njega. Joshua je uvijek u dobroj formi, odličan je udarač.

Ako Ngannou ponudi dobar otpor Joshui, to je znak da je dobar. Prognoza? Joshua će ga nokautirati u uvodnim rundama. Mislim da Ngannou neće biti sposoban uhvatiti kombinacije Anthonyja Joshue. To Fury u svom repertoaru nije imao."

Usikov trener: Ako Fury odustane upada Hrgović

U Saudijskoj Arabiji će se 18. svibnja održati borba za titulu apsolutnog prvaka svijeta u kojoj će u ring Oleksander Usik i Tyson Fury. Hrgović prognozira pobjedu Ukrajinca: "Mislim da će Usik dobiti borbu. Dajem mu prednost iako će to biti zaista teška borba. Usik je kompletniji i bolji borac."

Hrgović je prva zamjena ako Usik ili Fury otkažu borbu, a to je potvrdio i trener ukrajinskog boksera Sergey Lapin: "Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović."

Pročitajte više